Abdominoplastie

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Abdominoplastia este o operație estetică ce are ca scop eliminarea excesului de grăsime și piele, pentru a obține un abdomen plat, cu aspect tânăr, fără depozite de grăsime și a scăpa de urmele lăsate de vârstă, nașteri și oscilații mari în greutate.

Este indicată abdominoplastia persoanelor care au o condiție fizică bună, dar prezintă piele flască, pacienților în vârstă, cu exces ponderal și cu piele care și-a pierdut din elasticitate, pacienților care se confruntă cu o musculatură abdominala slăbită și multe vergeturi cauzate de nașteri, precum și celor care au scăzut brusc în greutate prin chirurgie bariatrica sau diete. În funcție de rezultatele dorite, există mai multe tehnici chirurgicale ce pot fi abordate: abdominoplastie combinată cu lipoaspirație, abdominoplastie completă, cu transpoziție de ombilic sau miniabdominoplastie. În cazul în care există un exces tegumentar mare și se dorește eliminarea lui în totalitate, se apelează la abdominoplastie completă. Incizia se efectuează suprapubian, fiind mai lungă decât cea pentru operația de cezariană. Următoare incizie este în jurul ombilicului, căruia nu i se schimbă poziția, rămânând atașat de sursă vasculara inițială. Pielea este ridicată de pe stratul muscular, se elimină depozitele de grăsime, iar musculatură este întărită prin realizarea unei suturi verticale , între pubis și porțiunea inferioară a sternului. Astfel, se obține o talie mai subțire și un abdomen ferm. Excesul de piele se îndepărtează, iar pielea se așează pe mușchiul remodelat. Pentru eliminare fluidelor care se acumulează postoperator, se lasă un tub de dren pentru 24–48 ore. 

Miniabdominoplastia este recomandată pacienților cu exces de grăsime și de piele la nivel subombilical, fiind o metodă mai puțin invazivă. Incizia din jurul ombilicului nu se realizează, iar cea orizontală este mai scurtă. Pentru depozitele de grăsime situate deasupra ombilicului, se poate apela la liposucție în același timp cu miniabdominoplastia. Lipoaspirația se poate efectua concomitent cu abdominoplastia pentru îmbunătățirea rezultatelor. Datorită lipoaspirației la nivelul șoldurilor, taliei, părților laterale toracale, noul abdomen va ieși în evidență.

Abdominoplastie_SOMA_intAbdominoplastie_SOMA_int

PRE–OPERATOR

Întrerupere tratament curent
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Analize de sânge
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Evitați tratamentul cu antiinflamatorii
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Opriți fumatul

POST–OPERATOR

Internare minim 24h
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Tub de dren pentru 24h – 48h
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Pansament elastic minimizare edem
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Indicații specifice postoperatorii
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Medicamentele recomandate sunt antialgice
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Evitarea efortului fizic minim 3 săpt.

*Rezultatele pot varia in functie de caracteristicile personale ale pacientilor. Ne adresam persoanelor cu varsta peste 18 ani.