Augmentarea mamară, mamoplastia de augmentare sau operația de mărire sâni cu implant

Operația de mărire sâni, denumită augmentare mamară sau mamoplastie de augmentare este una dintre cele mai în vogă intervenții din ultimii ani. Majoritatea femeilor sunt din ce în ce mai hotărâte și mai dornice să își schimbe forma, volumul și aspectul sânilor, astfel apelează cu mult mai multă încredere decât în anii trecuți la operații precum augmentarea mamară cu implant.

De cele mai multe ori, doamnele și domnișoarele își doresc această intervenție din mai multe motive:

  • Mărirea volumului sânilor mici
  • Refacerea formei sânilor după o sarcină, alăptare sau după scăderea masivă în greutate
  • Obținerea unei simetrii

Ce sunt implanturile mamare? 

Implanturile mamare sunt proteze medicale care se introduc submuscular astfel încât să creeze mărire de volum, modificarea formei sânilor, să ofere un rezultat cât mai apropiat de natural și un rezultatul dorit de către pacientă. Protezele mamare au structură diferită, au suprafață diferită (netedă, texturată, microtexturată), au forme și mărimi diferite. Probabil că ai auzit în discuțiile dintre prietene termenii: rotunde sau anatomice. Cele rotunde au forma unei jumătăți de sferă, cele anatomice sunt ca o jumătate de picătură.
Toate aceste aspecte legate de diferite proteze îți vor fi prezentate de către medicul tău în timpul consultului medical.

De amorul artei și cu interes mai degrabă istoric, îți amintesc că implanturile mamare sunt de mai multe feluri, iar pentru informarea ta am facut o scurtă listă cu tipurile de proteze:

  • Protezele saline sau cu ser fiziologic – s-au folosit în SUA, în urmă cu mulți ani, noi am schimbat de câteva ori proteze saline vechi cu proteze din silicon.
  • Protezele cu silicon – cele mai frecvent folosite în zilele noastre, oriunde în lume.

Cât costă intervenția de mărire sâni?

Întrebarea de pe buzele tuturor femeilor interesate de intervenții chirurgicale estetice la nivelul sânilor este: “care este prețul operației de mărire a sânilor/cât costă augmentarea mamară?”

Iată că la această întrebare nu pot să ofer un răspuns fix, care să se aplice tuturor pacientelor care optează pentru operația de mărire a sânilor, pentru că acest preț fix nu există!

Costul se fixează în urma unui consult, în care se decide tipul operației (mărirea sânilor sau mărirea sânilor și ridicarea acestora), tipul protezei (există mai mulți producători de proteze mamare, nu există proteza ideală, tocmai de aceea un chirurg cu experiență te ajută să alegi proteza ideală pentru tine). Evident, producătorul protezelor mamare stabilește prețul protezelor.

Există pentru curiozitatea ta proteze mamare care costă 900 de euro, există și proteze care costă 1300 de euro. Știu că există și proteze mai ieftine, însă liderii pieței mondiale de protezare întotdeauna vor avea costuri mai mari.

La Soma Clinic prețul final al unei augmentări mamare include intregul pachetul operator (analize biologice preoperatorii, internarea 24 de ore pe Secția de Chirurgie Plastică a unui spital privat, intervenția chirurgicală, protezele, bustiera, controalele postoperatorii până la 5 ani).
Am putea să facturăm și separat, însă noi considerăm că o intervenție chirurgicală cu tot ce implică nu are voie să aiba costuri ascunse. Astfel, pacientele nu sunt surprinse cu cheltuieli despre care nu știau.

Dacă îți dorești o operație estetică a sânilor tot ce trebuie să faci este să ne suni pentru a programa un consult. În timpul consultului vei afla ce tip de proteză, ce mărime și ce formă ar fi ideale pentru obținerea rezultatului dorit de tine.

Operațiile estetice ale sânilor nu înseamnă doar mărirea sânilor.
De multe ori este nevoie de o operație de ridicare a sânilor, atunci când aceștia sunt căzuți, sau de operație de reducție mamară atunci când pacienta are un volum natural mult prea mare și dorește un bust mai mic pentru un confort sporit.

Bustul foarte voluminos duce nu de puține ori la dureri de spate, situație care afectează calitatea vieții. De aceea, se intervine chirurgical pentru îndepărtarea țesutului în exces de la nivelul sânilor, dar despre acest subiect voi scrie un articol viitor.

Mai spun atât: în clinica noastră, doamnele care au apelat la intervenția de reducție mamară, și-au schimbat în totalitate viața în bine, sunt mai mulțumite de aspectul lor, au căpătat încrederea în propria imagine și au decis apoi fie să slăbească, să meargă la sală, să schimbe garderoba, lucruri care păreau imposibile înainte de a face pasul spre intervenția de reducție mamară.

Este foarte adevarat ca reducția mamară trebuie efectuată de un chirurg experimentat.

Alte metode pentru mărirea sânilor

O altă operația estetică a sânilor este și lifting-ul mamar/mastopexia/ridicarea sânilor. Această intervenție se poate face cu sau fără implanturi mamare.

În funcție de cazul fiecărei paciente, doctorul recomandă implanturi mamare sau nu. După o slăbire masivă sau cu trecerea timpului, sânii își pierd din fermitatea specifică tinereții, pielea devine flască și calitatea pielii nu mai este la fel de bună. Dacă îți sună cunoscut, înseamnă că ești o candidată perfectă pentru operația de ridicare a sânilor (lifting mamar). În timpul acestei operații, se poate corecta și dimensiunea areolei.

Nu uita, atunci când îți dorești orice fel de intervenție estetică chirurgicală, fie că vorbim despre augmentare mamară sau lifting mamar, fie că discutăm despre reducția sânilor sau rinoplastie, abdominoplastie, blefaroplastie etc., primul pas spre îndeplinirea visului tău este să vii la consult. În timpul consultului, medicii îți vor oferi toate detaliile, te vor îndruma spre alegerea unei proteze ideale pentru tine și vor fi alături de tine pe tot parcursul acestui drum care este o operație estetică.

Dacă ți-a plăcut articolul meu, te rog să lași un comentariu, să dai un share unei prietene care are nevoie de această informație și eu promit că voi reveni cu mai multe informații pe teme de chirurgie estetică.

Ia legătura cu noi pentru a afla mai multe despre augumentarea mamară și programează-te la un consult în clinică.

Află mai multe despre această intervenție pe canalul nostru de YouTube.