Augmentarea mamara, mamoplastia de augmentare sau marirea sanilor cu implant

Operatia de marire a sanilor, denumita augmentare mamara sau mamoplastie de augmentare este una dintre cele mai in voga interventii din ultimii ani. Majoritatea femeilor sunt din ce in ce mai hotarate si mai dornice sa isi schimbe forma, volumul si aspectul sanilor, astfel apeleaza cu mult mai multa incredere decat in anii trecuti la operatii precum augmentarea mamara cu implant.

De cele mai multe ori, doamnele si domnisoarele isi doresc aceasta interventie din mai multe motive:
• Marirea volumului sanilor mici
• Refacerea formei sanilor dupa o sarcina, alaptare sau dupa scaderea masiva in greutate
• Obtinerea unei simetrii

Ce sunt implanturile mamare?

Implanturile mamare sunt proteze medicale care se introduc submuscular astfel incat sa creeze marire de volum, modificarea formei sanilor, sa ofere un rezultat cat mai apropiat de natural si un rezultatul dorit de catre pacienta. Protezele mamare au structura diferita, au suprafata diferita (neteda, texturata, microtexturata), au forme si marimi diferite. Probabil ca ai auzit in discutiile dintre prietene termenii: rotunde sau anatomice. Cele rotunde au forma unei jumatati de sfera, cele anatomice sunt ca o jumatate de picatura.
Toate aceste aspecte legate de diferite proteze iti vor fi prezentate de catre medicul tau in timpul consultului medical.

De amorul artei si cu interes mai degraba istoric, iti amintesc ca implanturile mamare sunt de mai multe feluri, iar pentru informare ta am facut o scurta lista cu tipurile de proteze:

• Protezele saline sau cu ser fiziologic- s-au folosit in USA, in urma cu multi ani, noi am schimbat de cateva ori proteze saline vechi cu proteze din silicon.
• Protezele cu silicon – cele mai frecvent folosite in zilele noastre, oriune in lume.

Intrebarea de pe buzele tuturor femeilor interesate de interventii chirurgicale estetice la nivelul sanilor este: “care este pretul operatiei de marire a sanilor/ cat costa augmentarea mamara?”

Iata ca la aceasta intrebare nu pot sa ofer un raspuns fix, care sa se aplice tuturor pacientelor care opteza pentru operatia de marire a sanilor, pentru ca acest pret fix nu exista!

Costul se fixeaza in urma unui consult, in care se decide tipul operatiei (marirea sanilor sau marirea sanilor si ridicarea acestora), tipul protezei (exista mai multi producatori de proteze mamare, nu exista proteza ideala, tocmai de aceea un chirurg cu experienta te ajuta sa alegi proteza ideala pentru tine). Evident, producatorul protezelor mamare stabileste pretul protezelor.

Exista pentru curiozitatea ta proteze mamare care costa 900 de euro, exista si proteze care costa 1300 de euro. Stiu ca exista si proteze mai ieftine, insa liderii pietei mondiale de protezare intotdeauna vor avea costuri mai mari.

La Soma Clinic pretul final al unei augmentari mamare include intregul pachetul operator (analize biologice preoperatorii, internarea 24 de ore pe Sectia de Chirurgie Plastica a unui spital privat, interventia chirurgicala, protezele, bustiera, controalele postoperatorii pana la 5 ani).
Am putea sa facturam si separat, insa noi consideram ca o interventie chirurgicala cu tot ce implica nu are voie sa aiba costuri ascunse. Astfel pacientele nu sunt surprinse cu cheltuieli despre care nu stiau.

Daca iti doresti o operatie estetica a sanilor tot ce trebuie sa faci este sa ne suni pentru a programa un consult. In timpul consultului vei afla ce tip de proteza, ce marime si ce forma ar fi ideale pentru obtinerea rezultatului dorit de tine.

Operatiile estetice ale sanilor nu inseamna doar marirea sanilor.
De multe ori este nevoie de o operatie de ridicare a sanilor, atunci cand acestia sunt cazuti, sau de operatie de reductie mamara atunci can pacienta are un volum natural mult prea mare si doreste un bust mai mic pentru un confort sporit.

Bustul foarte voluminos duce nu de putine ori la dureri de spate, situatie care afecteaza calitatea vietii. De aceea, se intervine chirurgical pentru indepartarea tetesutului in exces de la nivelul sanilor, dar despre acest subiect voi scrie un articol viitor.

Mai spun atat: in clinica noastra, doamnele care au apelat la interventia de reductie mamara, si-au schimbat in totalitatea viata in bine, sunt mai multumite de aspectul lor, au capatat increderea in propria imagine si au decis apoi fie sa slabeasca, sa mearga la sala, sa schimbe garderoba, lucruri care pareau imposibile inainte de a face pasul spre interventia de reductie mamara.

Este foarte adevarat ca reductia mamara trebuie efectuata de un chirurg experimentat.

O alta operatia estetica a sanilor este si lifting-ul mamar/ mastopexia/ ridicarea sanilor. Aceasta interventie se poate face cu sau fara implanturi mamare.

In functie de cazul fiecarei paciente, doctorul recomanda implanturi mamare sau nu. Dupa o slabire masiva sau cu trecerea timpului, sanii isi pierd din fermitatea specifica tineretii, pielea devine flasca si calitatea pielii nu mai este la fel de buna. Daca iti suna cunoscut, inseamna ca esti o candidata perfecta pentru operatia de ridicare a sanilor (lifting mamar). In timpul acestei operatii, se poate corecta si dimensiunea areolei.

Nu uita, atunci cand iti doresti orice fel de interventie estetica chirurgicala, fie ca vorbim despre augmentare mamara sau lifting mamar, fie ca discutam despre reductia sanilor sau rinoplastie, abdominoplastie, blefaroplastie etc., primul pas spre indeplinirea visului tau este sa vii la consult. In timpul consultului medicii iti vor oferi toate detaliile, te vor indruma spre alegerea unei proteze ideale pentru tine si vor fi alaturi de tine pe tot parcursul acestui drum care este o operatie estetica.

Daca ti-a placut articolul meu, te rog sa lasi un comentariu, sa dai un share unei prietene care are nevoie de aceasta informatie si eu promit ca voi reveni cu mai multe informatii pe teme de chirurgie estetica.