Blefaroplastia sau operația pentru pleoape căzute și tot ce trebuie să știi despre acestă intervenție chirurgicală

Mulți pacienți se confruntă cu pleoape căzute, însă nu mulți știu că există o rezolvare pentru aceasta care poartă numele de BLEFAROPLASTIE.

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală estetică, cu durată medie de aproximativ 40 de minute. Blefaroplastia superioară se efectuează cu anestezie locală, pe parcursul intervenției ești conștient, nu simți durere și poți purta o conversație ușoară cu medicii noștri), deoarece confortul pacientului în timpul operației primează în clinica noastră.
În timpul acestei operații se înlătură pielea în exces de la nivelul pleoapei superioare și se redistribuie grăsimea pleoapelor sau se elimină excesul de grăsime.
Acestea sunt principalele detalii care definesc operația pleaopelor superioare căzute, numită în termeni medicali blefaroplastie superioară.

Trebuie să precizăm aici că există două feluri de blefaroplastii: 

  • Blefaroplastie superioară
  • Blefaroplastie inferioară

Blefaroplastia superioară se adresează pleoapei superioare, iar cea inferioară este indicată atunci când observăm prezența pungilor de sub ochi, a pielii ridate ce nu poate fi ameliorată cu tratamente injectabile.

În comparație cu o operație ce necesită anestezie generală, blefaroplastia superioară este relativ ieftină. Acest lucru se datorează faptului că nu necesită internare postoperator, iar pacienta poate pleca fără grijă la câteva ore de la intervenție, apoi trebuie să revină în clinică la 7 zile de la operație pentru a scoate firele. În aceste 7 zile, pacienții vor îngriji pleoapele conform indicațiilor medicale, vor avea câteva fire de sutură și 2 steristrip-uri (un fel de plasturi fini și rezistenți la apă care vor susține firele) pacienții vor evita praful, alergenii, transpirația și expunerea la soare și vor avea grijă cu firele de sutură.

Dacă vorbim despre blefaroplastia inferioară, aceasta este un pic mai diferită decât cea superioară și se diferențiază în mod special prin anestezie. Pentru intervenția de blefaroplastie inferioară, este necesară de cele mai multe ori anestezie generală, deoarece este o zona mai sensibilă, mai bine vascularizată, iar intervenția este mai complexă decât cea pentru ridicarea și corectarea pleoapei superioare. De asemenea, dacă vorbim despre operație cu anestezie generală, va fi nevoie și de spitalizare și monitorizare timp de 24 de ore.

Cine este candidatul perfect pentru blefaroplastie – intervenția care te scapă de pleoape căzute?

Candidata perfectă pentru intervenția de ridicare a pleoapelor/blefaroplastie superioară este cea care observă că aplicarea fardului a devenit mai grea, iar linia de tuș devine neregulată sau insesizabilă, deoarece este ascunsă în pliul pleoapei. Acesta este momentul în care doamnele se decid să apeleze la serviciile noastre pentru a beneficia de operație!

Deși femeile sunt cele care solicită mai des această intervenție, există și domni care își doresc să șteargă câțiva ani de pe față și apelează la intervenția de blefaroplastie. Este o intervenție de înfrumusețare a trăsăturilor și de întinerire și este atât de căutata deoarece zona ochilor este cea mai vizibilă, atrăgând cel mai mult atenția.

Încă un aspect care este important pentru orice persoană interesată de aceaste intervenții este și faptul ca prețul pentru blefaroplastia superioară și blefaroplastia inferioară diferă, costul blefaroplastiei inferioare fiind mai mare pentru a acoperi costurile internării.

Atunci când vei veni la consult, medicii noștri îți vor da toate detaliile din punct de vedere medical, deoarece înainte de orice operație (fie ea rinoplastie, augmentare mamară, abdominoplastie sau blefaroplastie) trebuie să fii cât mai bine informat. Indicat ar fi să îți notezi toate întrebările pe care le ai pe un carnețel, pentru a nu omite niciuna (din cauza emoțiilor, pe care e normal sa le ai) în timpul consultului.

Rezultatele intervenției de blefaroplastie – operația pleoapelor căzute

O altă întrebare care se află pe buzele tuturor este cât durează rezultatul pentru operația pleoapelor căzute. O intervenție chirurgicală efectuată corect îți va oferi un rezultat execlent pentru minim 10 ani! Odată făcută această intervenție, poți să îți iei adio de la problemele din timpul machiajului, sau de la aspectul obosit și îmbătrânit care se datora excesului de piele sau pungilor de sub ochi.

O simplă recomandare din partea noastră ar fi, ca pentru orice intervenție chirurgicală să te informezi corect și să te adresezi unor medici cu experiență. Totodată este de preferat ca tu să fii convins că îți dorești intervenția pentru tine, nu la recomandarea altei persoane.
Tehnica chirurgicală pentru blefaroplastie efectuată de chirurgii noștri este cea accepatată unanim de societățile internaționale de chirurgie plastică și estetică.

Ia legătura cu noi pentru a afla mai multe despre blefaroplastie și programează-te la un consult în clinică.

Află mai multe despre intervenția care te scapă de pleoapele căzute pe canalul nostru de YouTube.