Blefaroplastia sau operatia pleoapelor si tot ce trebuie sa stii despre acesta interventie chirurgicala

Multi pacienti se confrunta cu problema pleoapelor cazute, insa nu multi stiu ca exista o rezolvare pentru aceasta care poarta numele de BLEFAROPLASTIE.

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala estetica, cu durata medie de aproximativ 40 de minute. Blefaroplastia superioara se efectueaza cu anestezie locala, pe parcursul interventiei esti constient, nu simti durere si poti purta o conversatie usora cu medicii nostri), deoarece confortul pacientului in timpul operatiei primeaza in clinica noastra.
In timpul acestei operatii se inlatura pielea in exces de la nivelul pleoapei superioare si se redistribuie grasimea pleoapelor sau se elimina excesul de grasime.
Acestea sunt principalele detalii care definesc operatia pleaopelor superioare cazute, numita in termeni medicali blefaroplastie superioara.

Trebuie sa precizam aici ca exista doua feluri de blefaroplastii:
• Blefaroplastie superioara
• Blefaroplastie inferioara

Blefaroplastia superioara se adreseaza pleoapei superioare, iar cea inferioara este indicata atunci cand observam prezenta pungilor de sub ochi, a pielii ridate ce nu poate fi ameliorata cu tratamente injectabile.

In comparatie cu o operatie ce necesita anestezie generala, blefaroplastia superioara este relativ ieftina. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu necesita internare postoperator, iar pacienta poate pleca fara grija la cateva ore de la interventie, apoi trebuie sa revina in clinica la 7 zile de la operatie pentru a scoate firele. In aceste 7 zile pacientii vor ingriji pleoapele conform indicatiilor medicale, vor avea cateva fire de sutura si 2 steristrip -uri (un fel de plasturi fini si rezistenti la apa care vor sustine firele; pacientii vor evita praful, alergenii, transpiratia si expunerea la soare si vor avea grija cu firele de sutura.

Candidata perfecta pentru interventia de ridicare a pleoapelor/ blefaroplastie superioara este cea care observa ca aplicarea fardului a devenit mai grea, iar linia de tus devine neregulata sau insesizabila, deoarece este ascunsa in pliul pleoapei. Acesta este momentul in care doamnele se decid sa apeleze la serviciile noastre pentru a beneficia de operatie!
Desi femeile sunt cele care solicita mai des aceasta interventie, exista si domni care isi doresc sa stearga cativa ani de pe fata si apeleaza la interventia de blefaroplastie. Este o interventie de infrumusetare a trasaturilor si de intinerire si este atat de cautata deoarece zona ochilor este cea mai vizibila si atrage cel mai mult atentia.

Daca vorbim despre blefaroplastia inferioara, aceasta este un pic mai diferita decat cea superioara si se diferentiaza in mod special prin anestezie. Pentru interventia de blefaroplastie inferioara, este necesara de cele mai multe ori anestezie generala, deoarece este o zona mai sensibila, mai bine vascularizata, iar interventia este mai complexa decat cea pentru ridicarea si corectarea pleoapei superioare. De asemenea, daca vorbim despre operatie cu anestezie generala, va fi nevoie si de spitalizare si monitorizare timp de 24 de ore.

Inca un aspect care este important pentru orice persoana interesata de aceaste interventii este si faptul ca pretul pentru bleafoplastia superioara si blefaroplastia inferioara difera, costul blefaroplastiei inferioare fiind mai mare pentru a acoperi costurile internarii.

Atunci cand vei veni la consult, medicii nostri iti vor da toate detaliile din punct de vedere medical, deoarece inainte de orice operatie (fie ea rinoplastie, augmentare mamara, abdominoplastie sau blefaroplastie) trebuie sa fii cat mai bine informat. Indicat ar fi sa iti notezi toate intrebarile pe care le ai pe un carnetel, pentru a nu omite niciuna (din cauza emotiilor, pe care e normal sa le ai) in timpul consultului.

O alta intrebare care se afla pe buzele tuturor este cat dureaza rezultatul pentru operatia pleoapelor cazute. O interventie chirurgicala efectuata corect iti va oferi un rezultat execlent pentru minim 10 ani! Odata facuta aceasta interventie, poti sa iti iei adio de la problemele din timpul machiajului, sau de la aspectul obosit si imbatranit care se datora excesului de piele sau pungilor de sub ochi

O simpla recomandare din partea noastra ar fi, ca pentru orice interventie chirurgicala sa te informezi corect si sa te adresezi unor medici cu experienta. Totodata este de preferat ca tu sa fii convins ca iti doresti interventia pentru tine, nu la recomandarea altei persoane.
Tehnica chirurgicala pentru blefaroplastie efectuata de chirurgii nostri este cea accepatata unanim de societatile internationale de chirurgie plastica si estetica.