Blefaroplastia superioară și inferioară

Reîntinerirea facială a devenit un subiect de interes în ultima perioadă. Fie că vorbim de metode non-invazive sau intervenții chirurgicale, oamenii sunt tot mai dispuși să își îmbunătățească aspectul estetic al feței. Una dintre procedurile cele mai populare este blefaroplastia – o operație estetică care poate remodela aspectul pleoapelor, atât cele superioare cât și cele inferioare.


Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală pentru îmbunătățirea aspectului pleoapelor. Acesta poate fi realizată pe pleoapele superioare, inferioare sau ambele, în funcție de nevoile pacientului. Scopul intervenției este de a elimina excesul de piele sau grăsime, oferind un aspect mai tânăr și mai odihnit.


Blefaroplastia superioară 

Blefaroplastia superioară este adesea efectuată pentru a trata pleoapa  căzută sau poza pleoapei ( bleforachalasis)  o condiție în care pleoapa superioară are prea multă piele, cade sau este prea lăsată.


Cauzele pleoapei căzute

Pleoapa căzută poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv îmbătrânirea, moștenirea genetică, traumatisme sau anumite afecțiuni. Tratamentul chirurgical  estetic al pleoapelor se adresează în primul rând aspectului cauzat de vârstă.  Cu înaintarea în vârstă, pleoapele sunt afectate la  ambii ochi și poate varia în severitate. 


Operația pleoapei superioare

Operația pleoapei superioare începe  odată cu cu administrarea anesteziei. Chirurgul face apoi o incizie în pliul natural al pleoapei, eliminând excesul de piele și grăsime. Ulterior, incizia este închisă  delicat cu suturi fine.


Recuperare

Recuperarea după blefaroplastia superioară implică câteva zile de repaus, somn cu trunchiul  și capul ridicate la 30 de grade ( doua perne). Este normal să se producă  mici echimoze și un mic edem (vânătăi și umflături). Majoritatea suturilor se înlătură în 5-7 zile, iar vindecarea completă poate dura câteva săptămâni.


Blefaroplastia inferioară

Pacienții optează pentru blefaroplastia inferioară pentru a elimina pungile de grăsime și excesul de piele de sub ochi.


Cauzele pielii în exces și a pungilor de grăsime sub ochi

Pungile de grăsime și excesul de piele de sub ochi pot fi rezultatul mai multor factori, precum înaintarea în vârstă, stresul, factorii de mediu, consumul de alcool, tutun sau droguri recreative, factori genetici. 

Îmbătrânirea este una dintre cele mai comune cauze ale excesului de piele și grăsime sub ochi. Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde elasticitatea și tonusul, ca rezultat al scăderii producției de colagen, al relaxării ligamentelor cutanate, etc.  În plus, țesuturile și mușchii din jurul ochilor se pot slăbi, făcând ca grăsimea să se deplaseze în pleoape, dând impresia de pungi sub ochi. Genetica joacă, de asemenea, un rol semnificativ. 

Totodată, lipsa somnului poate duce la apariția pungilor sub ochi. Când nu dormim suficient, circulația sângelui poate deveni lentă, iar fluidul poate începe să se acumuleze sub ochi, dând impresia de umflături.

Stresul poate avea o serie de efecte negative asupra sănătății noastre, inclusiv asupra aspectului ochilor. Stresul cronic poate provoca inflamație în corp, care poate duce la umflarea ochilor. De asemenea, mulți oameni își freacă ochii când sunt stresați, ceea ce poate îmbătrâni prematur pielea delicată din jurul ochilor.


Operația pleoapei inferioare

Operația pleoapei superioare începe cu administrarea anesteziei. Medicul chirurg face apoi o incizie sub linia inferioară a genelor, pentru a elimina sau redistribui depozitele de grăsime. Excesul de piele poate fi, de asemenea, îndepărtat înainte de închiderea inciziei. Ulterior, chirurgul închide incizia cu suturi fine.


Recuperare

Recuperarea este similară cu cea a blefaroplastiei superioare, cu posibile vânătăi și umflături timp de câteva zile după operație. Majoritatea pacienților se pot întoarce la activitățile normale după aproximativ o săptămână.


Blefaroplastia superioară și inferioară la Soma Clinic by Dr. Nico Ferariu

La Soma Clinic by Dr. Nico Ferariu începem cu o consultație individuală, unde vom discuta despre nevoile și obiectivele tale și vom seta așteptările cu privire la rezultatul intervenției. Fie că îți dorești să scapi dei pleoapele căzute sau să elimini excesul de piele și pungile de grăsime sub ochi, sunt alătri de tine pentru a te ajuta să-ți atingeți obiectivele estetice.

După operație, ne concentrăm pe o recuperare cât mai ușoară, fără complicații. Voi fi alături de tine în toată această perioadă.

Poți programa o consultație aici.