Project Description

Himenoplastie

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Himenoplastia – refacerea virginității, este o intervenție chirurgicală care constă în suturarea resturilor membranei himenale, cu scopul închiderii parțiale a orificiului vaginal.

Himenoplastia reprezinta operatia de refacere temporara a himenului rupt si il readuce la starea lui initiala, acesta fiind semnul virginitatii.

Exista mai multi factori ce pot duce la ruperea himenului, in afara de contactul sexual, cum ar fi:

 • Alergatul
 • Saritul
 • Activitati sportive
 • Unele femei se nasc fara aceasta membrana

Candidatele cele mai potrivite pentru interventia de himenoplastie:

 • In general orice femeie care isi doreste refacerea himenului
 • Pacientele sanatoase din punct de vedere medical

Orice femeie care are asteptari realiste de la aceasta operatie si are suficient tesut restant din himen este o candidata ideala pentru aceasta interventie.

In timpul consultului, este momentul in care pacientele pot pune intrebari doctorului, astfel incat sa fie cat mai informate in legatura cu procedura de himenoplastie. De asemenea, in timpul consultului doctorul va discuta cu pacientele urmatoarele lucruri:

 • Refacerea himenului nu are un beneficiu medical, ci un beneficiu estetic si psihologic
 • Absenta himenului nu este in mod automat un semn al contactului sexual
 • Mai mult de jumatate din femei au raspuns la un sondaj in care au spus ca nu au sangerat la primul contact sexual

Interventia de himenoplastie se face cu anestezie locala, deoarece in clinica noastra confortul pacientului este pe primul loc.

Procedura dureaza aproximativ 30 de minute, iar dupa operatie pacienta poate pleca acasa imediat.

Exista doua moduri prin care se poate face aceasta interventie. Unul dintre ele este in cazul in care mai exista fragmente de membrana, atfel acestea sa fie revivate si saturate la loc. A doua varianta este in cazul in care nu mai exista membrana, astfel se incearca refacerea acesteia cu tesut vaginal propriu.

Preoperator, pacientele trebuie sa faca un consult ginecologic cu analize ale secretiei vaginale – frotiu si test Papanicolau, astfel incat sa minimizam riscul de infectie postoperatorie si vindecarea sa fie una rapida si sigura. Analizele uzuale si ginecologice trebuie sa fie recente – maxim 7 zile.  La momentul operator pacienta nu trebuie sa fie la menstruatie.

*Rezultatele pot varia in functie de caracteristicile personale ale pacientilor. Ne adresam persoanelor cu varsta peste 18 ani.

Vezi preturile


  Contact