Labioplastia – Moft sau necesitate

Ați observat cum aspectul fizic a devenit din ce în ce mai important în viața noastră? Chirurgia estetică a devenit mai populară ca niciodată, iar unele dintre cele mai discutate proceduri sunt cele intime, precum labioplastia. Mi-am propus să explorez complexitatea subiectului și să trecem împreună prin motivele care stau la baza alegerii acestei intervenții.

Așa că … haideți să ne aprofundăm acest subiect împreună!

Ce este labioplastia?

Labioplastia este o procedură chirurgicală care implică remodelarea sau reducerea labiilor, pliurile pielii care înconjoară vulva. Este cea mai populară intervenție chirurgicală a organelor genitale. Labioplastia dă un aspect de întinerire, reduce mărimea labiilor și redă simetria acestora.

Prin labioplastie se urmărește reducerea în dimensiune a labiei mici, astfel încât această să nu fie mai proeminentă decât labia mare. În plus, se obține o simetrie între cele două labii, având în vedere că la anumite femei una dintre labii poate fi mai lungă decât cealaltă.

Cine apelează la labioplastie?

Labioplastia este, de obicei, aleasă de femeile care se confruntă cu disconfort fizic, preocupări estetice legate de dimensiunea sau forma labiilor și probleme funcționale.

Unele motive comune pentru alegerea labioplastiei includ:

Disconfort fizic: Labiile minore mărite sau alungite pot provoca disconfort în timpul activităților de zi cu zi, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau purtarea hainelor strâmte ( am văzut și eu cât hate primesc doamnele care poartă colanți pe net și au aspect vizibil al labiilor).  În aceste cazuri, labioplastia poate ajuta la atenuarea acestui disconfort.

Preocupări estetice: Unele femei se pot simți nemulțumite de aspectul labiilor, lucru care le poate afecta stima de sine și relațiile intime. Labioplastia poate ajuta la îmbunătățirea aspectului labiilor și la creșterea încrederii în sine.

Probleme funcționale: Unele femei pot întâmpina disconfort în timpul actului sexual sau dificultăți în menținerea igienei din cauza dimensiunii sau formei labiilor lor mici. Labioplastia va rezolva aceste probleme.

Care sunt tipurile de labioplastii?

Labioplastia este o intervenție care poate fi făcută atât pentru labiile mici (pliuri interioare), cât și pentru labiile mari (pliurile exterioare).

Labioplastia labiilor mari

Labioplastia labiilor mari este procedura care vizează pliurile exterioare ale organelor genitale feminine. Scopul acestei intervenții chirurgicale este de a îmbunătăți aspectul, dimensiunea sau simetria labiilor mari sau de a aborda probleme precum disconfortul cauzat de excesul de piele. Trebuie să menționez că exista și situații în care pacientele au nevoie de volumizarea labiilor mari. Atunci se poate folosi grăsime proprie sau acid hialuronic, Nu recomand injectarea substanțelor de silicon liber.

Labioplastia labiilor mici

Labioplastia labiilor mici este procedura care se concentrează pe pliurile interne ale organelor genitale feminine. Scopul acestei intervenții chirurgicale este de a aborda preocupările legate de dimensiunea, forma, simetria sau aspectul labiilor mici sau de a atenua probleme precum disconfortul sau iritația cauzată de excesul de țesut.

Pregătirea pacientelor pentru labioplastie

Iată câteva recomandări generale pe care trebuie să le urmeze pacientele atunci când se pregătesc pentru labioplastie:

Consultație: Discută despre preocupările, obiectivele și așteptările pe care le ai. Chirurgul va examina zona, va revizui istoricul medical și va determina cea mai bună abordare pentru nevoile tale specifice.

Urmează instrucțiunile preoperatorii: Vei primi instrucțiuni specifice de urmat înainte de operație. Asigură-te că le respecți pentru a te bucura de o recuperare ușoară.

Igienă:  Igienizează-ți cu atenție zona genitală cu o seară înainte și în dimineața operației. De asemenea, poți primi instrucțiuni specifice pentru curățarea zonei din partea medicului si pentru îndepărtarea părului.

Îmbrăcăminte: Îmbracă-te lejer și confortabil în ziua operației pentru a evita presiunea asupra zonei. De preferat, lenjerie intimă de bumbac, de culoare neagră, lejeră si haine sport.

Alimentație: Chirurgul te poate instrui să eviți să mănânci sau să bei lichide pentru o anumită perioadă înainte de procedură, mai ales dacă se utilizează anestezie generală. De cele mai multe ori, labioplastia se efectuează cu anestezie locală, deci vei avea nevoie de post alimentar 3 ore preoperator.

Recuperarea după labioplastie

Recuperarea după labioplastie variază de la o persoană la alta, dar există câteva recomandări generale și informații care să te ajute să înțelegi la ce să te aștepți:

  • Umflare și disconfort: este normal să ai umflături, vânătăi și disconfort după operație. Aplicarea pungilor cu gheață, învelite atent într-un prosopel subțire și administrarea de medicamente pentru durere fără prescripție medicală sau de analgezice prescrise conform instrucțiunilor pot ajuta la gestionarea disconfortului.
  • Odihnă: Evită activitățile obositoare în primele zile după intervenție.
  • Igienă: Păstrează zona curată și uscată. Evită frecarea sau ștergerea agresivă. Eu recomand folosirea dușului cu apă călduță, cu mișcări ușoare – ca pisica, după fiecare folosire a toaletei în primele 3 zile.
  • Îmbrăcăminte: Poartă haine și lenjerie intimă largi, confortabile pentru a evita presiunea asupra zonei operate. Evită îmbrăcămintea strâmtă care poate provoca iritații.
  • Activitate sexuală: Evită actul sexual pentru o perioadă recomandată de chirurg, de obicei în jur de 3-4 săptămâni. Acest lucru va oferi zonei timp să se vindece.
  • Vindecare completă: Recuperarea completă poate dura între 6 și 8 săptămâni. Umflarea și disconfortul vor trece treptat, în general în primele zile, în timp ce rezultatele finale vor deveni mai evidente odată ce zona este complet vindecată.

Este labioplastia un moft sau o necesitate?

Cu ceva timp în urmă, am făcut un filmuleț pentru doamne, care este și astăzi pe canalul Soma Clinic de YouTube. Să nu răzi de mine, eu nu sunt realizator de emisiuni, mai am căteva bâlbe, sonorul nu este de cea mai bună calitate. L-am lăsat acolo intenționat, ca sa ma obișnuiesc cu faptul că nu sunt perfectă. Imi dau silința să fiu cât pot de bună în fiecare zi, dar niciunul din noi nu este perfect.

Mesajul meu, însă, este foarte clar- labioplastia este o intervenție chirurgicală  care îți schimbă calitatea vieții. Multe femei fac infecții urinare frecvente și nu știu că labiile pot fi vinovate pentru aceste infecții. Alte situații de necesitate sunt – asimetria importantă de labii, traumatismele care pot apărea prin tracțiune, de exemplu cu chilotul. Cu siguranță, dacă ai labiile simetrice, mici și frumoase, niciun chirurg nu le va opera, deci nicio pacientă operată cu labioplastie nu a fost operată de moft.

Labioplastia la Soma Clinic

La Soma Clinic, ne asigurăm că pacientele noastre sunt informate cu privire la tot ceea ce implică procedura de labioplastie, de la pregătirea preoperatorie pana la perioada de recuperare postoperatorie. Pe parcursul acestei călătorii, echipa noastră va fi alături de tine, astfel încât să te simți confortabil și în siguranță.

Dacă vrei să știi mai multe informații despre labioplastie, conteactează-ne pentru o consultație. Îți vom răspunde cu plăcere la orice întrebare, astfel încât să poți lua singură decizia potrivită pentru tine.