Labioplastie

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Labioplastia este o intervenție chirurgicală prin care se corectează problemele estetice legate de dimensiunile și forma labiilor. 

Regiunea pubiană poate avea un aspect inestetic, proeminent la persoanele ce prezintă cicatrici orizontale în partea inferioară a abdomenului sau la cele supraponderale. Acest lucru poate fi corectat printr-o lipoaspirație la nivelul labiilor mari și a regiunii pubiene. Dacă datorită scăderii în greutate sau vârstei, labiile mari și-au pierdut din volum, se recoltează grăsime proprie din zonele cu depozite adipoase și se transferă la nivelul labiilor, realizându-se întinerirea regiunii.

Alungirea labiilor mici poate să apară în urma unor tratamente chirurgicale sau postpartum, însă poate fi și o problemă constituțională. Oricare ar fi cauza, operația este una simplă. Se îndepărtează excesul de țesut, iar cicatricile vor fi practic invizibile după vindecare și rezultatele sunt permanente, fără a fi nevoie de o nouă intervenție. Operația durează 30 de minute, se realizează sub anestezie locală și nu este necesară internarea. Disconfortul și durerile postoperatorii sunt de intensitatea mică.

Vindecarea se realizează în aproximativ o lună și este necesară o igienă atentă a suturilor plăgilor. Firele de sutură sunt resorbabile. Se recomandă evitarea efortului fizic și a activității sexuale în primele săptămâni după operație, existând riscul de desfacere a suturilor.

Labioplastie_SOMA_intLabioplastie_SOMA_int
*Rezultatele pot varia in functie de caracteristicile personale ale pacientilor. Ne adresam persoanelor cu varsta peste 18 ani.