Project Description

Mărirea Buzelor

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Cu vârsta, buzele își pierd din volum, se subțiază și devin mai palide. Operația de mărire a buzelor urmărește accentuarea conturului roșului buzelor, augmentarea volumului buzelor sau corectarea unei eventuale asimetrii a buzelor. Se recomandă pacienților care doresc rezultate permanente.

În funcție de dorința pacientului și de îmbunătățirile care se doresc a fi făcute, există mai multe metode de intervenție: transfer de grăsime proprie, liftingul buzei superioare, liftingul colțurilor gurii, avansarea mucoasei, avansarea vermilionului. În cazul apelării la transferul de grăsime proprie, se recoltează țesut adipos cu canule foarte mici din zone care prezintă depozite de grăsime (fese, șolduri, coapse, abdomen etc.), se prelucrează și se injectează pentru modelarea buzelor. Rata de integrare a celulelor transferate este în jur de 30%, o parte din celule nereușind să supraviețuiască, iar grăsimea se va resorbi în timp.

Astfel, sunt necesare aproximativ 3 tratamente la interval de 6–8 săptămâni pentru obținerea rezultatelor dorite. Zonele de unde se recoltează grăsime vor prezenta edem și echimoze, care dispar în 1–2 săptămâni. În schimb, inciziile făcute pentru transferul de grăsime sunt insesizabile. Pentru avansarea vermilionului, se excizează o fâșie de piele de câțiva milimetri din vecinătatea părții pigmentate a buzei. Această intervenție chirurgicală se adresează pacienților ale căror buze s-au subțiat o dată cu trecerea timpului și se poate realiza pentru o singură buză sau pentru ambele buze. Edemul și echimozele postoperatorii vor dispărea în 7–10 zile, iar conturarea buzelor prin tatuare poate masca cicatricea.

Pentru avansarea mucoasei buzelor, se realizează o incizie în zig-zag pe fața interioară a buzelor și se ridică mici triunghiuri de mucoasă care se suturează pe fața anterioară a buzelor. Se produce astfel un aspect cărnos al buzelor. Însă, la unii pacienți se poate crea un aspect îmbătrânit dacă buza superioară mărită acoperă prea mult din suprafața dinților. Liftingul buzei superioare este o intervenție chirurgicală la care apelează pacienții cu buza superioară lungă constituțional sau vârstnicii, deoarece, o dată cu îmbătrânirea buza se subțiază și tinde să se alungească. În această situație, un fragment de piele de lângă marginea inferioară a nărilor va fi excizat. Această operație nu va întâmpina probleme deosebite, vindecarea făcându-se în aproximativ o săptămâna, însă cicatricea va fi destul de vizibilă.

În cazul în care pacientul prezintă buze subțiri, colțurile gurii fiind orientate spre inferior, acest lucru se poate remedia cu ajutorul unui lifting al colțurilor gurii. Intervenția chirurgicală constă în excizia unei elipse de piele de câțiva milimetri deasupra fiecărei margini a buzei superioare, urmată de sutura tegumentului rămas. Cicatricile sunt plasate în zone vizibile, însă acest lucru poate fi ameliorat prin tatuarea conturului buzelor.

Banner Operatii-Estetice-in-Rate
Vezi prețurile


    Contact