Operația estetică a nasului sau rinoplastia

Câteva detalii esențiale despre cea mai populară operație estetică

Nasul este elementul central al feței, de aceea ne preocupă mai des aspectul lui. Majoritatea oamenilor au o nemulțumire când vine vorba de forma, aspectul sau mărimea nasului. Operația estetică care se adresează nasului, poartă numele de RINOPLASTIE. Atât femeile, cât și bărbații apelează la operația de modelare a nasului din dorința de a avea un nas mai mic. În ziua de azi, visul tuturor este să aibă un nas mai mic, nasul mic fiind perceput ca un etalon al frumuseții.

Atunci când vei veni la consultul preoperator, vei vedea ca medicii noștri îți vor măsura nasul și alte segmente ale feței. Aceste măsurători au scopul de a arăta ce ți se potrivește în mod unic, doar ție. Spre exemplu, unui bărbat nu îi va sta niciodată bine cu un nas foarte mic, iar armonia feței va dispărea cu desăvârșire. De aceea trebuie respectate și restul elementelor feței – pentru obținerea simetriei și a armoniei perfecte. Ce mi se potrivește mie, niciodată nu se va potrivi cu trăsăturile altei persoane, suntem unici, iar dacă vedem la cineva un nas mic care se armonizează perfect cu restul trăsăturilor, nu înseamnă că pe noi forma și dimensiunea respectivă ne va avantaja.

Ce poate rezolva operația de rinoplastie? 

Operația de rinoplastie nu se adresează doar părții estetice, spun asta deoarece în timpul operației de rinoplastie se poate rezolva și problema deviației de sept – rinoseptoplastie. Așadar, în același timp operator vei putea obține aspectul dorit și îți va fi rezolvată problema deviației de sept. Operația de remodelare a nasului este una complexă, de aceea îți recomand să te informezi foarte bine înainte de a face pasul spre îndeplinirea acestui vis.

Dacă încă nu ești pregătit să treci prin procesul unei intervenții chirurgicale, nu este nicio problemă. Poți încerca să discuți cu medicul estetician despre metodele non-invazive de corectare a nasului. Mulți pacienți de la Soma Clinic ne întreabă dacă există o metodă de remodelare a nasului fără operație. Există situații speciale când pot să răspund: Da! Se poate schimba forma nasului prin injectarea cu acid hialuronic (Rinocoreție).

Sunt puține cazurile care se pot corecta cu ajutorul unui filler – acid hialuronic, însă vom ști sigur dacă ție ți se potrivește atunci când ne vedem face to face. Acidul hialuronic poate îndrepta profilul nasului, însă nu poate să ofere un nas mai mic. Poate, de asemenea, să ridice puțin vârful nasului, însă nu poate modifica forma vârfului. Încă o dată, putem ști cu siguranță doar dacă ne vedem la consult. Dacă apelezi la această metodă, vei sta fără grija recuperării postoperatorii, fără frica de anestezie generală (pentru injectarea cu acid hialuronic se aplică anestezic topic local – cremă anestezică, apoi, se injectează acid hialuronic în puncte cheie cu ajutorul unei canule atraumatice). Dacă îți dorești ceva de durată, care știi cu siguranță că va avea un rezultat permanent, trebuie să înțelegi că doar operația de rinoplastie îți oferă asta.

Rinoplastia primară durează în medie între 1 și 3 ore în funcție de complexitatea fiecărui caz. Chiar și atunci când există deviație de sept.

Pentru cultura generală, operația estetică a nasului poate fi împărțită din punct de vedere tehnic în două mari grupe:

  • Rinoplastie închisă – 2 incizii în interiorul nărilor
  • Rinoplastie deschisă – în plus față de cea închisă, se va face o incizie la nivelul columelei, iar chirurgul va avea vizibilitate mai bună.

Echipa noastră are experiență mult mai bună cu tehnica rinoplastiei închise. Chirurgul are o vizibilitate excelentă a structurilor fine și delicate ale nasului și un control mult mai bun.

Perioada de recuperare

Dupa efectuarea operației, primele zile vor fi mai dificile pentru pacient, oricare ar fi tehnica operatorie, din cauza edemului feței și a echimozelor. Echimozele se vindeca relativ repede.

Timp de 7 zile, 2 atele siliconice rămân în interiorul nărilor și o atelă de rășină este așezată pe nas, acestea ajutând la susținerea septului și la menținerea formei postoperator.

După aproximativ 7-9 zile, pacientul revine în clinică pentru control, pentru îndepărtarea atelelor și a firelor de sutură.
Dupa intervenția de rinoplastie vor exista câteva restricții pe care ar trebui să le afli în timpul consultului preoperator. De exemplu, știai ca este este indicat să nu porți ochelari de vedere sau de soare, câteva luni postoperator?

Prețul operației de rinoplastie poate diferi în funcție de cazul fiecărui pacient, însă diferențele sunt de câteva sute de euro. Alegem ca prețul fiecărei operații să îl stabilim în timpul consultului. Este important să știi că prețul operației în clinica noastră include tot pachetul operator (analize, intervenție, spitalizare, controale postoperatorii până la 5 ani).

Din grijă și considerație pentru pacienții noștri am ales cu foarte mare atenție colaborarea cu spitalul în care ne desfășurăm activitatea chirurgicală.

Operația estetică de micșorare a nasului/rinoplastia este recomandată persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Cum te încurajez de fiecare dată, îți recomand cu căldură să te documentezi și să te informezi înainte de orice intervenție chirurgicală sau non-chirurgicală.

Asigură-te că alegi medici cu experiență, medici cu care ai o chimie bună și care te vor ajuta să parcurgi drumul spre realizarea visului acesta. Rinoplastia nu va schimba doar aspectul exterior, va reuși să aducă o schimbare din interior, îți va reda încrederea în tine și vei fi mai mulțumit și mai încântat de propria imagine. Apoi vei descoperi cu uimire ce aduce această schimbare în viața ta.

Ia legătura cu noi pentru a afla mai multe despre rinoplastie și programează-te la un consult în clinică.

Află mai multe despre intervenția pentru corecția nasului pe canalul nostru de YouTube.