Operatia estetica a nasului sau rinoplastia

Cateva detalii esentiale despre cea mai populara operatie estetica.

Nasul este elementul central al fetei, de aceea ne preocupa mai des aspectul lui. Majoritatea oamenilor au o nemultumire cand vine vorba de forma, aspectul sau marimea nasului. Operatia estetica care se adreseaza nasului, poarta numele de RINOPLASTIE. Atat femeile, cat si barbatii apeleaza la operatia de modelare a nasului din dorinta de a avea un nas mai mic. In ziua de azi, visul tuturor este sa aiba un nas mai mic, nasul mic fiind perceput ca un etalon al frumusetii.

Atunci cand vei veni la consultul preoperator, vei vedea ca medicii nostri iti vor masura nasul si alte segmente ale fetei. Aceste masuratori au scopul de arata ce ti se potriveste in mod unic, doar tie. Spre exemplu, unui barbat nu ii va sta niciodata bine cu un nas foarte mic, iar armonia fetei va disparea cu desavarsire. De aceea trebuie respectate si restul elementelor fetei-pentru obtinerea simetriei si a armoniei perfecte. Ce mi se potriveste mie, niciodata nu se va potrivi cu trasaturile altei persoane, suntem unici, iar daca vedem la cineva un nas mic care se armonizeaza perfect cu restul trasaturilor, nu inseamna ca pe noi forma si dimensiunea respectiva ne va avantaja.

Operatia de rinoplastie nu se adreseaza doar partii estetice, spun asta deoarece in timpul operatiei de rinoplastie se poate rezolva si problema deviatiei de sept – rinoseptoplastie. Asadar, in acelasi timp operator vei putea obtine aspectul dorit si iti va fi rezolvata problema deviatiei de sept. Operatia de remodelare a nasului este una complexa, de aceea iti recomand sa te informezi foarte bine inainte de a face pasul spre indeplinirea acestui vis.

Daca inca nu esti pregatit sa treci prin procesul unei interventii chirurgicale, nu este nicio problema. Poti incerca sa discuti cu medicul estetician despre metodele non-invazive de corectare a nasului. Multi pacienti de la Soma Clinic ne intreaba daca exista o metoda de remodelare a nasului fara operatie. Exista situatii speciale cand pot sa raspund: Da! Se poate schimba forma nasului prin injectarea cu acid hialuronic (Rinocorectie).

Sunt putine cazurile care se pot corecta cu ajutorul unui filler – acid hialuronic, insa vom sti sigur daca tie ti se potriveste atunci cand ne vedem face to face. Acidul hialuronic poate indrepta profilul nasului, insa nu poate sa ofere un nas mai mic. Poate, de asemenea, sa ridice putin varful nasului, insa nu poate modifica forma varfului. Inca o data, putem sti cu siguranta doar daca ne vedem la consult. Daca apelezi la aceasta metoda, vei sta fara grija recuperarii postoperatorii, fara frica de anestezie generala (pentru injectarea cu acid hialuronic se aplica anestezic topic local- crema anestezica). Apoi, se injecteaza acid hialuronic in puncte cheie cu ajutorul unei canule atraumatice. Daca iti doresti ceva de durata, care stii cu siguranta ca va avea un rezultat permanent, trebuie sa intelegi ca doar operatia de rinoplastie iti ofera asta.

Rinoplastia primara dureaza in medie intre 1 si 3 ore in functie de complexitatea fiecarui caz. Chiar si atunci cand exista deviatie de sept.

Pentru cultura generala Operatia estetica a nasului poate fi impartita din punct de vedere tehnic in doua mare grupe:
1. Rinoplastie inchisa – 2 incizii in interiorul narilor
2. Rinoplastie deschisa – in plus fata de cea inchisa, se va face o incizie la nivelul columelei, iar chirurgul va avea vizibilitate mai buna.

Echipa noastra are experienta mult mai buna cu tehnica rinoplastiei inchise. Chirurgul are o vizibilitate excelenta a structurilor fine si delicate ale nasului si un control mult mai bun.

Dupa efectuarea operatiei, primele zile vor fi mai dificile pentru pacient, oricare ar fi tehnica operatorie, din cauza edemului fetei si a echimozelor. Echimozele se vindeca relativ repede.

Timp de 7 zile 2 atele siliconice raman in interiorul narilor si o atela de rasina este asezata pe nas acestea ajuta la sustinerea septului si la mentinerea formei postoperator.

Dupa aproximativ 7-9 zile pacientul revine in clinica pentru control, pentru indepartarea atelelor si a firelor de sutura.
Dupa interventia de rinoplastie vor exista cateva restrictii pe care ar trebui sa le afli in timpul consultului preoperator. De exemplu, stiai ca este este indicat sa nu porti ochelari de vedere sau de soare, cateva luni postoperator?

Pretul operatiei de rinoplastie pote diferi in functie de cazul fiecarui pacient, insa diferentele sunt de cateva sute de euro. Alegem ca pretul fiecarei operatii sa il stabilim in timpul consultului. Este important sa stii ca pretul operatiei in clinica noastra include tot pachetul operator (analize, interventie, spitalizare, controale postoperatorii pana la 5 ani).

Din grija si consideratie pentru pacientii nostri am ales cu foarte mare atentie colaborarea cu spitalul in care ne desfasuram activitatea chirurgicala.

Operatia estetica de micsorare a nasului/ rinoplastia este recomandata persoanelor cu varsta peste 18 ani.

Cum te incurajez de fiecare data, iti recomand cu caldura sa te documentezi si sa te informezi inainte de orice interventi chirurgicala sau non-chirurgicala.

Asigura-te ca alegi medici cu experienta, medici cu care ai o chimie buna si care te vor ajuta sa parcurgi drumul spre realizare visului acesta. Rinoplastia nu va schimba doar aspectul exterior, va reusi sa aduca o schimbare din interior, iti va reda increderea in tine si vei fi mai multumit si mai incantat de propria imagine. Apoi vei descoperi cu uimire ce aduce aceasta schimbare in viata ta.