Toxina Botulinica

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Injectarea toxinei botulinice de tip A pentru imbunătătirea aspectului ridurilor este cea mai folosită procedură estetică din SUA. Această toxină este derivată din bacteria botulinica, însă în cantitate infimă aceasta are indicație terapeutică și estetică.

Acționează prin blocarea semnalelor nervoase care duc către mușchiul tratat. În lipsa acestui semnal, mușchiul injectat cu toxină botulinică nu se poate încorda și rezultatul final reprezintă diminuarea ridurilor de expresie. Între tratamentele faciale, complexul glabelar (regiunea care cuprinde zona dintre sprâncene și radacina nasului) rămâne cea mai frecvent zonă tratată. Mulți pacienți au întreaga treime superioară a feței tratată cu BTX-A: glabela, zona perioculara, zona sprâncenelor și fruntea.

Principalele indicații ale toxinei botulinice sunt:

  1. ameliorarea aspectului de “labă de gâscă”, a ridurilor frunții, a aspectului ‘încruntat’, a ridurilor periorale (din jurul buzelor; buzele nu se injectează niciodată direct cu toxină botulinică), ridicarea colțurilor buzelor și liniile ‘de iepuraș’ de pe nas.
  2. diminuarea benzilor de piele de la nivelul gâtului
  3. îmbunătățirea aspectului pielii încrețite de la nivelul bărbiei
  4. conturul liniei mandibulare
z_02-minz_02-min
*Rezultatele pot varia in functie de caracteristicile personale ale pacientilor. Ne adresam persoanelor cu varsta peste 18 ani.