corecție mameloane

BLENDING BEAUTY AND BALANCE

Pe drumul unei operații estetice, eu sunt partenerul tău. Ne luăm de mână de la prima întâlnire și parcurgem întreaga experiență împreună.
Este un schimb de informație, de energie între noi.

Cu dragoste îmi desfășor profesia, pentru ca tu să rămâi pe val.

Dr. Nico Ferariu

Supraspecializare în tehnici operatorii inovative la Stochkolm, Akademikliniken

Membru International al Societatii Americane de Chirurgie Plastica ( ASPS )

Balance beyond aesthetics

Corecția mameloanelor și areolelor este o intervenție chirurgicală care se efectuează în cazul hipertrofiei mamelonare, asimetriei areolelor, a areolelor prea mari sau a mameloanelor invaginate.

Mameloanele prea lungi, cu un aspect căzut poartă numele de hipertrofie mamelonară, cauza este genetică sau condiția poate apărea în timpul vieții, datorită alăptatului. Acest lucru se poate corecta printr-o intervenție chirurgicală, corecție mameloane, ce constă în remodelarea mamelonului, după ce a fost scurtat. Operația se realizează sub anestezie locală, prin urmare nu necesită internare. Unele mameloane, în loc să iasă în relief în fața areolei, tind să se scufunde în interiorul acesteia. Acestea se numesc mameloane invaginate și apar din cauza faptului că ductele galactofore, prin care circulă laptele, sunt scurte și trag mamelonul spre interior.

Aspectul poate fi unilateral sau bilateral, permanent sau doar în anumite momente. Femeile cu această problemă nu pot alăpta cu ușurință. Pentru ameliorarea aspectului estetic, se apelează la o intervenție chirurgicală prin care se secționează ductele mai scurte, obținându-se, astfel, poziționarea corectă a mamelonului. În acest caz, însă, capacitatea de alăptare este redusă, deoarece prin secționarea ductelor se produc obstacole în evacuarea laptelui.

Asimetriile de dimensiune sau poziție ale areolelor pot să apară la pubertate, după sarcină și alăptare,în cazul oscilațiilor mari în greutate, însă pot fi prezente încă de la naștere. Uneori, acest lucru se poate corecta prin tăierea unei fâșii de piele din apropierea areolei mai mari. În anumite situații, se poate realiza și ridicarea areolelor căzute.

Pentru micșorarea areolelor lărgite în urma alăptatului sau a celor foarte mari constituțional, este necesară reducerea diametrului areolar prin eliminarea excesului de piele de la periferia areolelor.

La ce trebuie sa te aștepți în timpul unui consult pentru intervenția de corecție mameloane?

În timpul unui consult pentru corecția mameloanelor vom discuta următoarele:
 • De ce îți dorești această operație și care sunt așteptările tale;
 • Antecedente medicale, inclusiv alergii și tratamente medicale;
 • La capitolul medicație administrată în prezent, vitaminele, suplimentele, consumul de alcool, dacă ești sau nu fumătoare;
 • Istoricul familiei de cancer la sân și rezultatele mamografiilor sau ale biopsiilor din trecut.

Medicul va avea grijă să:

 • Evalueze sănătatea generală, antecedentele medicale sau factorii ce pot reprezenta un risc.
 • Examineze și să măsoare sănii, incluzând măsurători detaliate și poziția mameloanelor.
 • Fotografieze sânii.
 • Să îți recomande ce este cel mai potrivit pentru tine.

În timpul consultului este indicat să adresezi direct întrebări doctorului. Este foarte important să înțelegi toate aspectele corecției mameloanelor. Este normal să ai emoții pentru intervenția ce urmează să fie făcută. Medicul vrea să nu iți fie teama să discuți aceste emoții cu el.

Cum trebuie să te pregatești pentru operația de corecție a mameloanelor?

Pentru a te pregăti pentru intervenția de corecție a mameloanelor, s-ar putea să ți se ceară să:
 • Stopezi fumatul;
 • Eviți să iei aspirină sau anumite medicamente antiinflamatorii, deoarece acestea cresc sângerarea. Nu le opri fără a discuta cu medicul!
 • Nu folosești alte substanțe.

De preferat ar fi ca cineva să te conducă la spital și să te însoțească la externare.

Care sunt posibile riscuri ale corecției mameloanelor?

 • Riscuri ale anesteziei
 • Sângerari
 • Hematom
 • Infecție
 • Schimbări ale sensibilității mameloanelor și sânilor
 • Formarea cicatricilor mai puțin estetice
 • Acumulare de lichid (serom)
 • Durere persistentă
 • O posibilă revizie a operației

Aceste riscuri sau și altele, vor fi discutate cu medicul înainte de operație. Este foarte important să adresați întrebările care vă interesează, pentru a înțelege pe deplin tot ce înseamnă intervenția de corecție a mameloanelor.

La ce rezultate ar trebui să te aștepți după intervenția de corecție mameloane?

Operația nu necesită internare, realizându-se sub anestezie locală, iar vindecarea cicatricilor durează 10-14 zile, recuperarea după intervenție fiind ușoară. În cazul sânilor mari, din cauza greutății mari a acestora, areolele tind să revină la dimensiunile dinainte intervenției chirurgicle; în cazul sânilor mici rezultatele se mențin.

*Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile personale ale pacienților. Ne adresăm persoanelor cu vârsta peste 18 ani.