Sculpting facial

BLENDING BEAUTY AND BALANCE

Pe drumul unei operații estetice, eu sunt partenerul tău. Ne luăm de mână de la prima întâlnire și parcurgem întreaga experiență împreună.
Este un schimb de informație, de energie între noi.

Cu dragoste îmi desfășor profesia, pentru ca tu să rămâi pe val.

Dr. Nico Ferariu

Supraspecializare în tehnici operatorii inovative la Stochkolm, Akademikliniken

Membru International al Societatii Americane de Chirurgie Plastica ( ASPS )

Balance beyond aesthetics

Ca mai toate domeniile zilelor noastre, estetica folosește multe cuvinte împrumutate din limba engleză.

Noi folosim termenul “sculpting“, atunci când dorim să exprimăm într-un singur cuvânt o gamă de tratamente și proceduri injectabile cu ajutorul cărora modelăm, întinerim și îmbunătățim aspectul feței.

Să începem cu linia mandibulei

Mandibula are diverse forme și mărimi și oferă contur feței. Fie că ne dorim o mandibulă mai conturată, fie că odată cu timpul, în procesul natural de îmbătrânire, mandibula își pierde din densitate și pielea obrazului “cade“ peste conturul mandibulei, putem opta pentru un tratament de conturare a mandibulei.
Conturul mandibulei se obține non-invaziv cu ajutorul acidului hialuronic cu concentrație mare, foarte coeziv și dens, care are o capacitate ridicare și modelare.

Cum se efectuează tratamentul?

După o anestezie prealabilă topic locală cu cremă anestezică, cu ajutorul unei canule atraumatice, se injectează în profunzime, în puncte strategice un anumit filler ce conține concentrație crescută de acid hialuronic dens. Acest produs va rămâne la locul injectat mai mult de un an, iar la următoarele injectări, efectul se obține cu o cantitate mai mică de acid hialuronic.

Se poate folosi și acul pentru injectare mandibulei cu acid hialuronic. Tratamentul durează 10 – 15 minute, dar pentru un astfel de tratament este bine să ajungi la timp la programare, pentru că 20 de minute vei sta cu crema anestezică.

Care este efectul?

Efectul este imediat. În următoarele ore, zona poate fi ușor dureroasă, mai umflată și pot apărea echimoze. Îți poți relua imediat activitățile zilnice, însă noi nu recomandăm expunere la soare, saună și efort fizic intens în primele 24 de ore.

Să discutăm despre pomeți

Odată cu vârstă, pomeții devin mai puțin conturați, prin scăderea în densitate a țesuturilor moi și prin scăderea în densitate a osului zigomatic.
Sunt multe persoane care au genetic pomeți neconturați.
Pentru pomeți se folosește de asemenea un produs care conține acid hialuronic dens și coeziv, cu durată lungă de remanență la locul injectării.
Produsul injectat este destul de ferm ca să ofere un aspect de lifting- de ridicare a pomeților și destul de elastic și neted ca să nu deranjeze la atingere, în timpul aplicării fardului sau în timpul masajului facial.

Cât durează tratamentul?

După aplicarea cremei anestezice, tratamentul durează 15-20 de minute, deoarece injectarea se face cu grijă, pentru a oferi un contur simetric și exact al pomeților.
Injectarea acidului hialuronic este o artă, iar medicul care injectează este un artist care are nevoie de timp, un ambient plăcut și răbdare. Dumneavoastră sunteți opera de artă.

Odată ce am obținut o mandibulă conturată și pomeți frumoși și ridicați, luăm oglinda și privim cu atenție șanțurile nazogeniene, liniile “marionette”, cearcănele și ridurile de expresie.

Cu siguranță după un tratament corect efectuat la nivelul mandibulei și al pomeților, șanțurile nazogeniene sunt estompate parțial prin efectul de ridicare a obrajilor.

Cum scăpăm de cearcăne?

Alt subiect delicat și foarte frumos.
În cazul în care cearcănele sunt golite, adânci și pigmentate, soluția este tratamentul injectabil.

Se poate injecta acid hialuronic, un cockitail de mezoterapie sau plasmă proprie.
Acidul hialuronic se injectează cu ajutorul unei canule atraumatice, sub mușchiul orbicular al ochiului, pentru a oferi suport și a reda un aspect tânăr și neted. În câteva săptămâni de la injectare vei observa și un efect de luminozitate, deoarece acidul hialuronic special pentru zona cearcănelor vă oferi o depigmentare cu 1 – 2 tonuri a zonei injectate.

Cât durează tratamentul?

Tratamentul durează 15 – 20 de minute, este nedureros. Pentru că zona ochilor este sensibilă și ne dorim să nu lezăm structuri nobile precum nervișori și vase de sânge, întotdeauna folosim canula.

Dr. Nico Ferariu este unul dintre medicii care folosește MD Codes și tehnica de injectare dezvoltată de Compania Allergan – producătorul Juvederm, împreună cu liderii în domeniul injectologiei. Astfel că vei fi întrebat dacă vrei un aspect mai feminin sau mai masculin, mai puțin obosit, mai tânăr, mai puțin supărat, mai puțin trist, mai atrăgător, mai suplu, mai puțin lăsat și așa mai departe.

În timpul acestui interviu, face-to-face și relaxat, Dr. Ferariu vrea să înțeleagă exact ce îți dorești de la tratament, care este efectul dorit și cum poate să iți ofere cel mai bun rezultat, folosind ulterior câteva ecuații de calcul al atributelor pe care le-ai descris.

După ce obținem un contur al feței, ne putem orienta către ridurile cod de bare din jurul gurii, liniile marionette și ridurile de expresie.

Se folosește toxina botulinică pentru orice zonă cu riduri de expresie sau, pentru a oferi un aspect mai feminin al feței, injectarea toxinei în mușchii maseteri.

În clinica Soma, folosim produsele liderilor mondiali în producția și distribuția de acid hialuronic, deoarece ne dorim să le oferim pacienților noștri rezultate satisfăcătoare, garantate de studii medicale și estetice.

Nu este necesar să efectuezi toate aceste tratamente într-o singură ședință și nici nu recomandăm aceste lucru. Ne putem vedea de mai multe ori, putem alege ce tratamente combinăm și care sunt zonele care au cel mai mult nevoie de îmbunătățiri. Îți poți planifica tratamentele în funcție de programul, bugetul și evenimentele importante din viața ta.

*Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile personale ale pacienților. Ne adresăm persoanelor cu vârsta peste 18 ani.