Vaginoplastie

BLENDING BEAUTY AND BALANCE

Pe drumul unei operații estetice, eu sunt partenerul tău. Ne luăm de mână de la prima întâlnire și parcurgem întreaga experiență împreună.
Este un schimb de informație, de energie între noi.

Cu dragoste îmi desfășor profesia, pentru ca tu să rămâi pe val.

Dr. Nico Ferariu

Supraspecializare în tehnici operatorii inovative la Stochkolm, Akademikliniken

Membru International al Societatii Americane de Chirurgie Plastica ( ASPS )

Balance beyond aesthetics

Vaginoplastia este intervenția chirurgicală care redă fermitatea vaginului prin repoziționarea mușchilor și a pielii în exces, pentru a da un aspect mai estetic și pentru îmbunătățirea funcției sexuale.

Ce este vaginoplastia?

Vaginoplastia este o intervenție chirurgicală care reda fermitatea vaginului.

Motivele pentru care pacientele doresc vaginoplastie:

După naștere, femeile se pot confrunta cu probleme de laxitate vaginală, rezultată din întinderea țesuturilor și separarea mușchilor, iar această lipsă de tonus poate contribui la disfuncția sexuală, probleme urinare și/sau la defecație.

Vaginoplastia repoziționează mușchii, iar pielea în exces de la nivelul peretelui posterior al vaginului este îndepărtată. Pielea externă în exces, aflată între orificiul vaginal și cel anal poate fi îndepărtată pentru un aspect mai estetic. De asemenea, în același timp cu vaginoplastia pot fi reparați și hemoroizii simpli, necomplicați, pentru un aspect estetic al zonei în totalitate.

Anestezie pentru vaginoplastie

Intervenția de vaginoplastie se poate face, de cele mai multe ori, cu  anestezie locală, însă multe paciente optează să o facă cu anestezie generală. Acest aspect se va discuta împreună cu medicul chirurg în timpul consultului preoperator, iar impreună veți decide care este cea mai bună variantă.

Pregătirea pentru o vaginoplastie

Pacienții sunt rugați să efectueze o serie de analizede sange și ginecologice, pe care le va cere medicul înainte de efectuarea intervenției chirurgicale.

Cine este un candidat perfect pentru vaginoplastie?

În general, este posibil să fii un candidat perfect pentru vaginoplastie dacă:

 • Ești sănătasa din punct de vedere fizic;
 • Ai așteptări realiste;
 • Ești nefumătoare sau decizi să renunți la fumat în perioada preoperatorie și postoperatorie (noi încurajăm renunțarea la fumat și un stil de viață sănătos);
 • După naștere ai început să ai probleme în desfășurarea vieții sexuale sau întâmpini probleme urinare si digestive, din cauza indirecta a laxității musculaturii zonei.

La ce trebuie sa te aștepți în timpul unui consult pentru vaginoplastie?

În timpul consultului, trebuie să fii pregătit să discuți despre următoarele aspecte:
 • Așteptările tale;
 • Medicație, alergii și tratamente;
 • Folosirea în prezent a vitaminelor, suplimentelor, alcoolului;
 • Dacă ești sau nu fumătoare;
 • Antecedente medicale (operații, nașteri, intervenții).

În timpul consultului, doctorul:

 • Va evalua starea de sănătate a pacientului;
 • Va face fotografii;
 • Va dicuta opțiunile pe care le ai;
 • Va recomanda un tratament sau întreruperea acestuia, acolo unde este cazul;
 • Va discuta toate complicațiile ce pot interveni și va prezenta toate riscurile.

Este foarte important să înțelegi toate aspectele operatiei de vaginoplastie ce urmează să fie făcută. Este normal să ai emoții, fie că au legătură cu aspectul pe care îl vei avea după operație, fie un pic de stres preoperator. Nu îți fie teamă să discuți despre aceste sentimente cu dr. Nico Ferariu.

Procedura de vaginoplastie

Odată ce este determinat nivelul de strângere care trebuie efectuat, zona este marcată pentru a delimita pielea suplimentară care trebuie îndepărtată din interiorul vaginului. Sub piele, țesuturile sunt strânse cu suturi puternice. Odată ce canalul vaginal a fost strâns, pielea mucoasei este închisă prin sutură fina, care va oferi un perete posterior al vaginului ferm și neted. Dacă există piele externă în exces, aceasta poate fi excizată pentru un rezultat estetic.

De asemenea, in timpul operatiei pot fi excizati hemoroizii simpli, necomplicati, pentru un efect estetic al zonei.

Care sunt riscurile unei vaginoplastii?

Ca la orice intervenție chirurgicală și vaginoplastia este expusă anumitor riscuri precum:

 • infecția,
 • sângerarea,
 • durerea.

Recuperarea după o vaginoplastie

Timpul de recuperare este diferit de la un pacient la altul, însă de obicei recuperarea durează între 1-2 săptămâni. Pacientele pot simți o ușoară durere în primele zile (chirurgul va recomanda un tratament postoperator). Primele 24 de ore va exista un pansament special antialgic si antiinflamator. Este interzisă utilizarea de tampoane interne și contactul sexual timp de 8 săptămâni. În funcție de nivelul de strângere efectuată, unii pacienți pot fi instruiți să folosească dilatatoare.

Care sunt rezultatele unei vaginoplastii?

Această procedură are ca rezultat, de obicei, un canal vaginal mai strâmt, ceea ce poate ajuta la creșterea satisfacției sexuale, iti va oferi o stare de bine, te va ajuta sa te simti mai tanara si cu mai multa incredere in tine.

*Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile personale ale pacienților. Ne adresăm persoanelor cu vârsta peste 18 ani.