reducție mamară

BLENDING BEAUTY AND BALANCE

Pe drumul unei operații estetice, eu sunt partenerul tău. Ne luăm de mână de la prima întâlnire și parcurgem întreaga experiență împreună.
Este un schimb de informație, de energie între noi.

Cu dragoste îmi desfășor profesia, pentru ca tu să rămâi pe val.

Dr. Nico Ferariu

Supraspecializare în tehnici operatorii inovative la Stochkolm, Akademikliniken

Membru International al Societatii Americane de Chirurgie Plastica ( ASPS )

Balance beyond aesthetics

Reducția mamară, cunoscută și sub denumirea de mamoplastie de reducție, este o procedură chirurgicală prin care se elimină excesul de grăsime din sân, țesutul glandular și pielea pentru a obține o dimensiune a sânului proporțională cu corpul dumneavoastră și pentru a atenua disconfortul asociat cu sânii excesiv de mari (macromastia).

De asemenea, întotdeauna se realizează și ridicarea sânului și reducerea dimensiunilor unei areole mari, oferind sânului un aspect estetic natural.
Sânii extrem de mari pot cauza probleme pacientelor. Pacientele cu macromastie pot prezenta disconfort fizic ca urmare a greutății sânilor lor.

Reducția mamară – mamoplastia de reducere – se adresează femeilor cu sâni mari, grei, lăsați, în care există situații care cauzează dureri de coloană, umeri, greutate în respirație, iritație a pielii de sub sân din cauza transpirației permanente, precum și dificultatea găsirii unei vestimentații adecvate. Durerea poate cauza dificultăți în ducerea la bun sfârșit a unor activități de zi cu zi.

Deși reducerea sânilor este de cele mai multe ori efectuată pentru a rezolva problemele medicale, pacienții care nu au simptome de macromastie, dar sunt nemulțumiți de mărimea sânilor lor, pot să apeleze la intervenția de reducție a sânilor strict ca procedură estetică.

Intervenția de reducție mamară, este efectuată printr-o incizie la nivelul sânilor, prin care se elimină excesul de grăsime, țesutul glandular și excesul de piele.

În unele cazuri, excesul de grăsime poate fi eliminat prin liposucție. Dacă sânii sunt foarte mari din cauza grăsimii și pielea în exces nu este o problemă, poate fi utilizată intervenția de liposucție pentru reducția mamară.

Cine este un candidat perfect pentru reducție mamară?

Ai putea fi candidatul ideal pentru reducție mamară dacă:

  • Ești sănătoasă din punct de vedere fizic și și ai o greutate stabilă;
  • Nu fumezi;
  • Nu te simți confortabil din cauza faptului că sânii și-au pierdut fermitatea și volumul;
  • Mameloanele tale și-au pierdut fermitatea;
  • Pielea ta este întinsă și ai areole mari;
  • Sânii sunt asimetrici.

La ce trebuie sa te aștepți în timpul unui consult pentru reducție mamară?

În primul rând, poți veni relaxată la un consult, cu o programare în prealabil. Apoi, ne dorim să îți structurezi întrebările și să pui orice întrebare cu încredere.

Vom trece împreună prin toate complicațiile posibile, vom avea grijă că înțelegi exact tot ce trebuie să faci înainte de operație și după. Ne vom asigura împreună că stabilim exact dimensiunea dorită a sânilor și înțelegi cum vor arăta cicatricile postoperatorii.
Vom trece în revistă posibilele afecțiuni cronice și tratamente astfel încât să înțelegem dacă ești candidatul ideal pentru această operație.

Consultația durează aproximativ 40 de minute, timp în care sigur ne vom da seama ce ți se potrivește.

Tehnica folosită în reducția mamara, se va alege în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: condiția fizică, structura sânilor, volumul ce necesită a fi redus, dimensiunile pe care le doriți, preferințele personale și nu în ultimul rând, sfatul doctorului. De multe ori, tehnica folosită de chirurgii noștri este similară cu cea de mastopexie, de aceea te invităm să citești și rubrica dedicată Mastopexiei.

Cum trebuie să te pregătești pentru operația de reducție mamară?

Pentru a te pregăti pentru intervenția de reducție mamară, s-ar putea să ți se ceară să:
  • Nu mai fumezi.
  • Eviti să iei aspirină sau anumite medicamente antiinflamatorii, deoarece acestea cresc sângerarea. Nu le opri fără a discuta cu medicul!
  • Nu folosești alte substanțe.

De preferat ar fi ca cineva să te conducă la spital și să te însoțească la externare.

Care sunt riscurile unei reducției mamare?

Posibile riscuri ale reducției mamare:

  • Riscuri ale anesteziei;
  • Sângerari;
  • Hematom;
  • Infecție;
  • Schimbări ale sensibilității mameloanelor și sânilor;
  • Formarea cicatricilor mai puțin estetice;
  • Acumulare de lichid (serom);
  • Durere persistentă;
  • O posibilă revizie a operației.

Aceste riscuri sau și altele, vor fi discutate cu medicul înainte de operație. Este foarte important să adresezi întrebările care te interesează, pentru a înțelege pe deplin tot ce înseamnă intervenția de reducție mamară.

Alte aspecte importante de luat în considerare:

  • Procedura de reducere a sânilor poate fi efectuată la orice vârstă, dar cel mai bine se face atunci când sânii sunt complet dezvoltați;
  • Modificările sânilor în timpul sarcinii pot modifica rezultatele operației anterioare de reducere a sânilor, la fel ca și fluctuațiile semnificative ale greutății;
  • Reducția mamară necesită controale periodice pentru a verifica starea sânilor.

Care sunt pașii în intervenția de reducție mamară?

O reducție mamară include următorii pași:

*Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile personale ale pacienților. Ne adresăm persoanelor cu vârsta peste 18 ani.