Project Description

Corecție mameloane

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Corecția mameloanelor și areolelor este o intervenție chirurgicală care se efectuează în cazul hipertrofiei mamelonare, asimetriei areolelor, a areolelor prea mari sau a mameloanelor invaginate.

Mameloanele prea lungi, cu un aspect căzut poartă numele de hipertrofie mamelonară, cauza este genetică sau condiția poate apărea în timpul vieții, datorită alăptatului. Acest lucru se poate corecta printr-o intervenție chirurgicală ce constă în remodelarea mamelonului, după ce a fost scurtat. Operația se realizează sub anestezie locală, prin urmare nu necesită internare. Vindecarea durează între 10 și 14 zile, recuperarea după intervenție fiind ușoară. Unele mameloane, în loc să iasă în relief în fața areolei, tind să se scufunde în interiorul acesteia. Acestea se numesc mameloane invaginate și apar din cauza faptului că ductele galactofore, prin care circulă laptele, sunt scurte și trag mamelonul spre interior.

Aspectul poate fi unilateral sau bilateral, permanent sau doar în anumite momente. Femeile cu această problemă nu pot alăpta cu ușurință. Pentru ameliorarea aspectului estetic, se apelează la o intervenție chirurgicală prin care se secționează ductele mai scurte, obținându-se, astfel, poziționarea corectă a mamelonului. În acest caz, însă, capacitatea de alăptare este redusă, deoarece prin secționarea ductelor se produc obstacole în evacuarea laptelui. Operația nu necesită internare, realizându-se sub anestezie locală, iar vindecarea se realizează în aproximativ două săptămâni.

Asimetriile de dimensiune sau poziție ale areolelor pot să apară la pubertate, după sarcină și alăptare,în cazul oscilațiilor mari în greutate, însă pot fi prezente încă de la naștere. Uneori, acest lucru se poate corecta prin tăierea unei fâșii de piele din apropierea areolei mai mari. În anumite situații, se poate realiza și ridicarea areolelor căzute. 

Pentru micșorarea areolelor lărgite în urma alăptatului sau a celor foarte mari constituțional, este necesară reducerea diametrului areolar prin eliminarea excesului de piele de la periferia areolelor. Vindecarea cicatricilor durează 10-14 zile. În cazul sânilor mari, din cauza greutății mari a acestora, areolele tind să revină la dimensiunile dinainte intervenției chirurgicle; în cazul sânilor mici rezultatele se mențin.

PRE–OPERATOR

Întreruperea tratamentului la indicația medicului
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Analize de sânge
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Evitați tratamentul cu aspirină
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Opriți drogurile recreaționale
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Opriți fumatul

POST–OPERATOR

Internare 24h – 48h
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Tub de dren 24h – 48h
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Pansament elastic
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Indicații specifice postoperatorii
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Medicamente antialgice și antibiotice
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Evitarea efortului fizic minim 3 săpt.

*Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile personale ale pacienților. Ne adresăm persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Banner Operatii-Estetice-in-Rate
Vezi prețurile


    Contact