Lifting Coapse

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Excesul de piele de la nivelul coapselor produce atât probleme estetice, cât și de sănătate, determinând o traspirație abundentă, foliculite, îngreunează mersul. Persoanelor care prezintă un exces cutanat, cu elasticitate redusă, cauzată de vârstă și celor care au avut o pierdere masivă în greutate, li se recomandă operația de lifting a coapselor.

Excesul cutanat este general la pacienții ce au pierdut din greutate după chirurgia bariatrică, astfel sunt necesare mai multe intervenții chirurgicale la nivelul diferitelor regiuni corporale. Așadar, liftingul coapselor se asociază cu un lifting de brațe, abdominoplastie, mastopexie, bodylifting circumferențial etc. Liftingul de coapse se poate asocia cu lipoaspirația pentru rezultate net superioare și se adresează feței interne a coapselor, feselor. Intervenția chirurgicală se realizează sub anestezie generală sau peridurală.

Există mai multe procedee de efectuare a liftingului coapselor. Unul dintre ele ar fi cu cicatricea la bază coapselor, spre regiunea inghinala. Se realizează o incizie ce începe anterior, de la nivelul șanțului dintre labiile mari și coapsă și se continuă posterior, în șanțul dintre coapsă și fesă. Se elimină excesul de țesut lipsit de elasticitate de la bază coapsei, de pe fața internă și anterioară și se repoziționează pielea. Este necesară o îngrijire postoperatorie atentă, printr-o igienă corectă și limitarea mișcărilor. Se recomandă evitarea depărtării coapselor de bazin în prima lună, însă mersul obișnuit este permis la scurt timp după operație.

Un al doilea procedeu ar fi cu cicatricea pe fața internă a coapselor, fiind o cicatrice verticală, incizia plecând de la baza coapsei până la genunchi sau chiar sub acesta. Această tehnică oferă rezultatea mai bune, adresându-se în principal pacienților ce au scăzut mult în greutate în urma chirurgiei bariatrice. Cicatricile se vindecă mai frumos în acest caz, cu toate că sunt mai lungi, fiindcă nu există o tensiune permanentă care să tragă de ele. 

Liftingcoapse_SOMA_intLiftingcoapse_SOMA_int
*Rezultatele pot varia in functie de caracteristicile personale ale pacientilor. Ne adresam persoanelor cu varsta peste 18 ani.