Otoplastia

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Operația de remodelare a urechii externe, partea vizibilă a urechii, este cunoscută sub numele de otoplastie. Aceasta are ca scop îmbunătățirea formei, poziției și proporția urechii în raport cu restul feței sau ameliorarea cicatricilor cauzate de accidente, boli sau defecte din naștere.

Prin această intervenție chirurgicală se pot trata urechi decolate în diferite grade, dacă nu sunt asociate cu pierderea auzului, urechi excesiv de mari (macroția) sau nemulțumirea față de otoplastii anterioare. Otoplastia se relizează cu anestezie locală sau generală, existând mai multe tipuri de procedee. Se efectuează frecvent inciziile în spatele urechii, se îndepărtează pielea pentru expunerea cartilajului și se remodelează cu accentuarea pliului antehelical și reducerea hipertrofiei concale acolo unde este cazul. Cicatricile nu vor fi deloc vizibile deoarece inciziile se fac în zona retroauriculară.

După intervenție se va folosi un pansament compresiv pentru acoperirea urechilor. Este posibil să apară discomfort și durere, controlate însă prin medicație. În cazul în care s-a optat pentru internarea în clinică, externarea se poate face după o zi. Pansamentele se vor îndepărta în câteva zile, însă este indicată purtarea unui conformator pentru mai multe săptămâni în scopul grăbirii vindecării.

Otoplastie_SOMA_intOtoplastie_SOMA_int
*Rezultatele pot varia in functie de caracteristicile personale ale pacientilor. Ne adresam persoanelor cu varsta peste 18 ani.