BLENDING BEAUTY AND BALANCE
Pe drumul unei operații estetice, eu sunt partenerul tău. Ne luăm de mână de la prima întâlnire și parcurgem întreaga experiență împreună.
Este un schimb de informație, de energie între noi.
Cu dragoste îmi desfășor profesia, pentru ca tu să rămâi pe val.
Dr. Nico Ferariu
Supraspecializare în tehnici operatorii inovative la Stochkolm, Akademikliniken
Membru International al Societatii Americane de Chirurgie Plastica ( ASPS )
Balance beyond aesthetics
Intervenția de mezoterapie este o tehnică de corecție facială minim invazivă, care implică multiplă injectare epidermică (stratul superficial al pielii) și/sau intradermică (stratul mediu și cel mai gros strat tegumentar) a nutrienților, vitaminelor, enzimelor, acidului hialuronic, etc.
Din punctul nostru de vedere, intervenția de mezoterapie este o soluție foarte bună, foarte sigură (procedura estetică este inspirată dintr-o tehnică medicală) și realmente, foarte benefică nu doar în rejuvenarea tenului matur, cât și în tratarea alopeciei, de exemplu.
Scopul mezoterapiei în tratamentul pielii este acela de a-i reda textura tânăra și sănătoasă.
Dacă ai de gând să recurgi la mezoterapie, fii la curent cu secretele tehnicii, pentru o intervenție reușită.
Din punctul nostru de vedere, mezoterapia este o soluție foarte bună, foarte sigură (procedura estetică este inspirată dintr-o tehnică medicală) și realmente, foarte benefică nu doar în rejuvenarea tenului matur, cât și în tratarea alopeciei, de exemplu.
Deși protocoalele standardizate lipsesc la nivel mondial (vorbim aici despre standardizarea formulelor injectabile, modul de aplicare optim, dovezile eficienței pe termen lung, etc.) există totuși produse consacrate, cu rezultate foarte bune, vizibile imediat și cu remanența rezultatului.
Efectele mezoterapiei sunt imediate, adică apar imediat și sunt din ce în ce mai evidente în zilele ce urmează tratamentului. După ce edemul și micile echimoze dispar, se observă aspectul îmbunătățit al tenului, cu ochiul liber.
Fie că vorbim despre ridurile fine, cearcănele colorate, pielea uscată, și așa mai departe, efectele mezoterapiei sunt spectaculoase.
De ce spunem că lipsesc dovezi științifice clare, legate de efectul pe termen lung? Deoarece efectele trecerii timpului asupra tenului sunt dictate în cea mai mare parte de genetică. Bineînțeles că factorii de mediu, factorii externi sunt responsabili, însă informația genetică este unică.
Trebuie să știi că nu toate persoanele cu tenul deschis vor avea riduri similare că distribuție și adâncime, chiar dacă toate acele persoane fumează, consumă alcool, stau la soare, șamd. De aceea, este imposibil să se determine efectul pe termen lung, standardizat, al unor vitamine/ minerale/enzime/acizi, la nivelul pielii.
Se știe că injectarea acidului hialuronic, la nivelul pielii, stimulează regenerarea celulară prin hidratare și prin activarea fibroblastilor. De fapt, injectarea acidului hialuronic stimulează fibroblaștii să producă colagen de tip I și alte două substanțe din categoria metaloproteinazelor. S-a dovedit că acidul hialuronic participa activ în vindecarea rănilor, modularea celulelor inflamatorii, eliminarea radicalilor liberi.
Însă, fie că vorbim despre injectarea de acid hialuronic, fie că discutăm despre injectarea cocktailurilor cu vitamine, studiile medicale confirmă răspunsul terapeutic la nivel celular: o piele cu aspect mai tânăr, mai ferm și un ten mai sănătos.
Există un studiu care arată că injectarea vitaminelor are că rezultat stimularea producției colagenului în celulele pielii. Este cunoscut, în acest moment, faptul că anumite proceduri cosmetice, precum resurfacing cu CO2 laser, sau microdermabraziunea, modifică expresiile genelor celulare tegumentare, astfel încât crește producția de colagen, la nivelul fibroblastilor. Așadar, oriunde vom citi în literatură de specialitate despre mezoterapie, vom observa că informația gravitează în jurul câtorva termeni-cheie, cu care trebuie să fii la curent dacă vrei să recurgi la mezoterapie: derm, fibroblasti, expresie genetică, secreție crescută de colagen și elastina, modularea răspunsului inflamator, accelerarea vindecării, eliminarea radicalilor liberi, rolul acidului hialuronic.
Mezoterapia este invenția unui medic francez, dr. Michel Pistor, în anii 50, în scopul de a trata afecțiuni reumatologice, traume, afecțiuni infecțioase, vasculare și în special, ca management al durerii. Experiența Americii de Nord începe cu Dr. Lionel Bissoon, cel care a învățat mezoterapia în Franța și care a popularizat-o în SUA.
La început, aplicațiile estetice ale mezoterapiei vizau topirea depozitelor adipoase, însă în prezent acestea sunt nenumărate în estetică și în cosmetică: calmează aspectul cojii de portocală a pielii, diminuează depozitele localizate de grăsime (xantelasmele, lipoamele), trateaza alopecia sau hiperpigmentarea pielii, stimulează intinerirea tenului sau procedura de skin-tightening, etc.
Produsele folosite în mod uzual în mezoterapie sunt: fosfatidilcolina (dizolvă grăsimea), siliciu organic (stimulează producția de colagen), CRP 1000 (conține cytokin pentru stimularea celulară, și peptide, care îmbunătățesc sinteza colagenului și a elastinei), acid hialuronic (îmbunătățește hidratarea), substanțe chimice cu acțiune antioxidantă, ca acidul ascorbic, acid glicolic sau glutationa. De asemenea, vitamina C este deseori folosită în hiperpigmentari localizate, aceasta stimulând sinteza elastinei și a colagenului, în timp substanțe că biotina, minoxidilul sau finasteridul stimulează creșterea părului.
Mezoterapia folosește ace mici și fine (special create pentru tehnică această) sau pistolul pentru mezoterapie cu ajutorul căruia injectăm substanțele uniform, rapid și sigur.
Dintre tehnicile de injectare, amintesc injectarea intradermică – este o tehnică simplă, punct cu punct, și care implică inserarea unor cantități mici de substanță în epiderma, cu ajutorul unui ac foarte fin și scurt – sau epidermică, cu ajutorul pistolului de mezoterapie – varianta această fiind nedureroasă; aceasta din urmă este o tehnică excelentă pentru pacienții cu toleranță scăzută la durere și ideală pentru reîntinerirea facială.
O altă zona în care mezoterapia ajută, este cea a gâtului și a decolteului, caz în care se aplică inițial o crema anestezică, care prelungește durata intervenției cu aproximativ 20 de minute, însă oferă confort pacientului.
Rezultatele mezoterapiei sunt imediate și din ce în ce mai evidente în perioada ce urmează tratamentul. Vei observa un aspect îmbunătățit al tenului, estomparea ridurilor fine, cearcănelor colorate și a pielii uscate.
*Rezultatele pot varia în funcție de caracteristicile personale ale pacienților. Ne adresăm persoanelor cu vârsta peste 18 ani.
Împreună spargem barierele și arătăm de ce naturalul și echilibrul au rămas și vor rămâne principii de bază după care să ne ghidăm atât în viața de zi cu zi, cât și în lumea chirurgiei estetice.
Sōma Clinic se alătură Grupului NORD, consolidând astfel o echipă de profesioniști în chirurgie estetică, plastică și estetică medicală.
Copyright © 2024 Soma Clinic by NORD
Realizat de WireMedia - Agenție Marketing Digital