Project Description

Lifting Facial

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Liftingul facial este o un procedeu chirurgical care diminuează semnele vizibile cauzate de îmbătrânire de la nivelul feței și gâtului, cum ar fi ridurile, șanțurile nazolabiale adâncite, depunerile de grăsime sub bărbie și pielea flască pe gât.

Operația de facelifting are ca scop eliminarea grăsimii și a pielii în exces; tegumentul remanent, țesuturile subdermice și mușchii sunt întinși, oferind o îmbunătățire radicală aspectului feței. Liftingul facial se adresează etajelor mijlociu și inferior ale feței precum și gâtului. Aspectul căzut al pleoapelor și sprâncenelor nu se îmbunătățește cu o operație de lifting facial, ci necesită o blefaroplastie sau un lifting de sprâncene. Intervenția chirurgicală necesită spitalizare, iar pacientul rămâne internat după operație până a doua zi.

Liftingul se efectuează cu anestezie generală iar durata medie a intervenției este de 2,5–3 ore. În funcție de preferințele chirurgului, structura facială a pacientului și gradul de corecție dorit, tipul de lifting facial este diferit. În cazul liftingului clasic, incizia începe în regiunea tâmplelor, coboară în fața urechii mergând pe sub lobulul acesteia înspre pielea cu păr a cefei. În acest fel se efectuează corectarea problemelor etajului facial mijlociu, inferior și uneori cervical. Pentru intervenția asupra gâtului, se adaugă o incizie sub bărbie. În cazul miniliftingului facial, incizia este mai scurtă, merge deasupra urechii, prin fața acesteia și terminându-se în spatele urechii. Acest procedeu se efectuează când se dorește diminuarea șanțurilor nazolabiale și tensionarea pielii de la nivelul mandibulei. 

După intervenția chirurgicală pacientul prezintă edem, echimoze și senzație de tensiune la nivelul feței. Aceste stări vor dispărea în timp, la câteva săptămâni după operație. Cicatricile vor fi la început roz, dar devin cu greu vizibile o dată cu trecerea timpului. Rezultatele liftingului facial vor avea o durată de aproximativ 10 ani, după care intervenția chirurgicală va trebui repetată dacă doriți să vă mențineți aspectul întinerit, deoarece pielea își continuă procesul de îmbătrânire. 

Banner Operatii-Estetice-in-Rate
Vezi prețurile


    Contact