Rinoplastie

Scroll pentru mai multe detalii și informații

Operația de remodelare a nasului, cunoscută sub denumirea de rinoplastie, este una dintre cele mai frecvente operații estetice. Ea îmbunătățeste proporțiile și aspectul nasului pentru a fi în armonie cu restul trăsăturilor feței. Intervenția chirurgicală poate corecta și probleme de respirație, cauzate de o structură defectuoasă a nasului.

Prin rinoplastie se pot modifica lățimea nasului la nivelul rădăcinii, dimensiunea nasului, profilul nasului în cazul existenței denivelărilor, vârful nasului dacă este prea mare, prea bulbos sau căzut, nările mari sau late, asimetria și deviația nazală. Rinoplastia se realizează cu anestezie generală. Incizia poate fi ascunsă în interior, caz în care vorbim de o rinoplastie închisă sau se poate face o incizie pe columelă, porțiunea de țesut ce separă nările.

Accesul pentru remodelarea nasului se asigură prin ridicarea cu delicatețe a țesuturilor moi ce acoperă nasul. În cazul în care se dorește o mărire a structurilor nazale, se utilizează o grefă de cartilaj recoltată din altă zonă a corpului, cel mai adesea folosindu-se bucăți din septul nazal, de pe porțiunea mijlocie a nasului. În anumite situații se poate folosi cartilaj de la nivelul urechii sau cartilaj costal. Îmbunătățirea respirației în cazul deviației de sept se efectuează prin septoplastie, proiecțiile din interiorul nasului fiind reduse. La sfârșitul operației, pielea și țesuturile sunt reașezate și inciziile se închid.

După intervenția chirurgicală pot fi plasate atele și tuburi interne pentru a proteja noua formă a nasului. Edemul se retrage în câteva săptămâni. Pentru definitivarea formei finale a nasului este nevoie să treacă aproape un an.

Rinoplastia_SOMA_intRinoplastia_SOMA_int
*Rezultatele pot varia in functie de caracteristicile personale ale pacientilor. Ne adresam persoanelor cu varsta peste 18 ani.