Liposucția asistată Vibrasat și beneficiile acesteia pentru pacient

Liposucția este una dintre cele mai populare proceduri de chirurgie estetică la nivel mondial. Potrivit Societății Internaționale de Chirurgie Plastică Estetică (ISAPS), liposucția s-a clasat ca a doua cea mai populară procedură chirurgicală estetică în 2019, cu peste 1,6 milioane de proceduri efectuate la nivel global. Deși nu sunt încă disponibile statistici mai recente, popularitatea liposucției a crescut de-a lungul anilor.

Ce este liposucția?

Liposucția este o intervenție chirurgicală estetică care implică îndepărtarea excesului de grăsime din anumite zone ale corpului. Nu este o soluție pentru slăbire, ci mai degrabă o tehnică de conturare a corpului care ajută la îmbunătățirea aspectului și diminuarea depozitelor de grăsime în zonele nedorite, de cele mai multe ori, zona abdomenului.

De ce aleg pacienții liposucția?

Pacienții aleg liposucția din diferite motive precum:

Conturarea corpului

Liposucția poate ajuta la remodelarea și sculptarea unor zone specifice ale corpului, cum ar fi abdomenul, șoldurile, coapsele, fesele, brațele, gâtul și fața, rezultând  astfel un aspect mai echilibrat și mai plăcut din punct de vedere estetic.

Eliminarea depozitelor de grăsime

Unele persoane se luptă cu depozitele de grăsime localizate, care sunt rezistente la metodele tradiționale de slăbire, cum ar fi dieta, medicația nou apărută tip Ozempic și exercițiile fizice. Liposucția este o modalitate eficientă pentru a aborda aceste zone problematice.

Creșterea încrederii în sine

Pentru mulți oameni, proporțiile corpului îmbunătățite și un aspect mai atractiv pot duce la creșterea stimei de sine și a încrederii, la o viață intimă îmbunătățită și la o viață mai activă în general.

Predispoziție genetică

Unele persoane sunt predispuse genetic să acumuleze grăsime în anumite zone, ceea ce face dificilă atingerea formei corporale dorite doar prin dietă și exerciții fizice. Liposucția poate ajuta la indepărtarea acestor depozite de grăsime influențate genetic.

Modificări după sarcină

Femeile pot prezenta modificări în ceea ce privește forma corpului și distribuția grăsimii după sarcină. Liposucția poate ajuta la restabilirea aspectului lor dinainte de sarcină prin eliminarea excesului de grăsime din zone precum abdomen, șolduri și coapse. Vreau să menționez aici că orice operație estetică se va programa după atingerea greutății dorite.

Simetria corpului

Liposucția poate ajuta la îmbunătățirea simetriei corpului prin abordarea zonelor cu acumulare disproporționată de grăsime. Acest lucru poate crea un aspect mai echilibrat și  mai armonios.

Reducerea celulitei

Deși liposucția nu este un tratament direct pentru celulită, poate ajuta la reducerea acesteia prin îndepărtarea depozitelor de grăsime care contribuie la aspectul de coajă de portocală al pielii.

Există multe tehnici de liposucție disponibile la noi în țară și după ce am studiat foarte atent câțiva ani tehnologiile moderne am optat pentru Vibrasat® Pro. Consider că o tehnologie care mă ajută să le ofer pacienților mei rezultate foarte frumoase, cu traume cât mai mici și recuperare mult mai rapidă, este cel mai potrivit device pentru practica mea chirurgicală. Spre deosebire de lipoaspirația clasică, unde trebuia să folosesc forța și pe care o consider brutală, dureroasă, cu vindecare lentă, liposucția cu Vibrasat® Pro este o metodă mult mai gentilă, deoarece vibrațiile rapide mă ajută să extrag grăsimea mult mai rapid si mai eficient. Așa că nu glumesc atunci când spun că liposucția asistată de Vibrasat® este ca și cum aș cânta la vioară, cu mișcări fine, elegante, blânde și precise.  Am să detaliez beneficiile acestui tip de liposucție mai jos.

Liposucția asistată cu tehnologia Vibrasat® Pro

Tehnologia Vibrasat® Pro este un tip de liposucție asistată electronic (PAL) care utilizează un dispozitiv special pentru a facilita procesul de liposucție. Liposucția asistată implică utilizarea unei canule (un tub subțire, gol) echipată cu un vârf vibrant pentru a pâtrunde cu ușurință în celula grasă- adipocit pentru a disloca celulele adipoase mai eficient decât tehnicile tradiționale, fără a distruge membrane fibroase, fascii sau tesut conjunctiv. Sistemul Vibrasat® Pro este proiectat pentru a oferi o îndepărtare precisă și eficientă a grăsimilor cu traume reduse la nivelul țesuturilor din jur.

Pe ce zone se poate face liposucția?

Liposucția poate fi efectuată pe diferite zone ale corpului pentru a îndepărta depozitele de grăsime și pentru a îmbunătăți conturul general al corpului. Zonele vizate în mod obișnuit includ abdomenul, șoldurile, coapsele, fesele, brațele, gâtul și fața. Procedura poate ajuta la abordarea unor probleme precum “aripioarele” de pe șolduri sau bărbia dublă (gușa), rezultând un aspect mai echilibrat și mai plăcut din punct de vedere estetic.

Liposucția cu tehnologie Vibrasat® Pro poate oferi avantaje în anumite zone ale corpului, în special în cele cu depozite fibroase sau dense de grăsime. Canula vibrantă folosită în această tehnică este mai eficientă în destrămarea și dislocarea celulelor adipoase din aceste zone, comparativ cu liposucția tradițională. De exemplu, Vibrasat® Pro poate fi mai eficient în tratarea zonelor precum spatele sau sânii masculini (ginecomastie), despre care se știe că au țesut adipos mai fibros.

Liposucția este versatilă și poate fi adaptată nevoilor și obiectivelor specifice fiecărui pacient.

Care sunt beneficiile operației de liposucție asistată cu vibrații?

Liposucția cu tehnologie Vibrasat® Pro diferă de liposucția tradițională în mai multe moduri. În timp ce ambele tehnici sunt folosite pentru a îndepărta grăsimea din diferite zone ale corpului, Vibrasat® Pro folosește o canulă vibrantă care descompune celulele adipoase mai eficient și cu mai puțin efort fizic în comparație cu manipularea manuală în liposucția tradițională. Acest lucru are ca rezultat reducerea traumei la nivelul țesuturilor înconjurătoare, ceea ce duce la mai puține vânătăi, umflături și dureri în timpul recuperării. În plus, canula vibrantă oferă o precizie și un control mai bun, permițându-mi să sculptez mai precis zonele vizate și să obțin rezultate mai plăcute din punct de vedere estetic. Pacienții cu liposucție asistată de tehnologia Vibrasat® Pro pot beneficia, de asemenea, de o perioadă de recuperare mai rapidă datorită traumei tisulare reduse.

Cum are loc intervenția de liposucție asistata cu Vibrasat®?

Procedura de liposucție asistată Vibrasat® Pro începe cu consultația și planificarea. Va fi evaluat istoricul medical al pacientului, starea de sănătate actuală și rezultatele dorite pentru a determina dacă este un candidat potrivit pentru procedură. Chirurgul identifică, de asemenea, zonele specifice care trebuie tratate și discută potențialele riscuri, beneficii și așteptări.

În ziua operației, pacientului i se administrează anestezie, care poate fi locală, regională sau generală, în funcție de amploarea procedurii și de nevoile pacientului. Odată ce anestezia și-a facut efectul, se fac mici incizii în zonele vizate.

În continuare, se introduce canula prin câteva incizii mici în stratul de grăsime. Vibrațiile canulei ajută la spargerea și dislocarea celulelor adipoase mai eficient decât tehnicile tradiționale de liposucție.

Odată ce cantitatea dorită de grăsime a fost îndepărtată, canula este îndepărtată iar inciziile sunt închise cu suturi sau alte metode de închidere a plăgii. De obicei, se recomandă purtarea unei îmbrăcăminți specifice pe zonele tratate pentru a minimiza umflarea și pentru a sprijini procesul de vindecare.

Pregătirea pacientului pentru liposucția asistată cu vibrații

Un prim pas foarte important este informarea chirurgului cu privire la orice medicamente, suplimente sau remedii pe bază de plante pe care le iei, deoarece pentru unele dintre acestea ar putea fi necesară întreruperea administrării înainte de operație pentru a minimiza riscul de complicații.

Medicul îți poate solicita teste preoperatorii, cum ar fi analizele de sânge, pentru a se asigura că starea ta de sănătate permite efectuarea intervenției.

Este recomandat să menții un stil de viață sănătos înainte de liposucție, inclusiv o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. Obținerea unei greutăți stabile înainte de intervenție poate ajuta la îmbunătățirea rezultatului general și poate facilita menținerea rezultatelor pe termen lung.

Fumatul poate interfera cu procesul de vindecare, de aceea se recomandă ca pacienții să renunțe la fumat cu cel puțin câteva săptămâni înainte de procedură.

Asigură-te că urmezi instrucțiunile preoperatorii pe care ți le recomandă medicul, precum respectarea perioadei de intrerupere alimentară, evitarea anumitor medicamente etc.

Recuperarea pacientului după intervenția de liposucție

Perioada de recuperare pentru liposucția Vibrasat® Pro variază de la pacient la pacient, dar este, în general, mai rapidă decât în cazul liposucției tradiționale datorită traumei tisulare reduse. Pacienții pot prezenta unele umflături, vânătăi și disconfort în zonele tratate, care de obicei dispar în decurs de câteva zile până la câteva săptămâni.

În general, pacienții sunt sfătuiți să evite activitățile obositoare și ridicarea greutăților în timpul recuperării pentru a minimiza riscul de complicații și pentru a facilita vindecarea. Mersul ușor este încurajat pentru a îmbunătăți circulația și a preveni formarea cheagurilor de sânge.

Pacienții își pot relua majoritatea activităților zilnice în decurs de una până la două săptămâni după liposucția asistată Vibrasat® Pro.

Este posibil ca rezultatele finale ale procedurii să nu fie vizibile imediat din cauza umflăturilor și a procesului de vindecare. Poate dura câteva săptămâni până la câteva luni până când contururile finale devin evidente. Pentru a menține rezultatele procedurii, este esențial să adopți un stil de viață sănătos, inclusiv exerciții fizice regulate și o dietă echilibrată.

Ce preț are operația de liposucție?

Costul liposucției poate varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, in special complexitatea intervenției. În general, procedurile mai extinse și mai complicate necesită un timp de operare mai lung, ceea ce poate duce la costuri mai ridicate. În plus, costul liposucției poate fi influențat de numărul de zone care sunt tratate, deoarece mai multe zone implică un timp de sală de operații mai mare.

Poți găsi informații cu privire la prețul liposucției în secțiunea de prețuri.

Operația de liposucție la Soma Clinic

La Soma clinic, ne asigurăm că fiecare pacient se simte pe deplin sprijinit și încrezător în decizia de a se supune unei intervenții. De la consultarea inițială până la etapele finale de recuperare, personalul nostru lucrează îndeaproape cu pacienții pentru a înțelege nevoile și obiectivele lor unice.

Prioritizăm comunicarea deschisă și încrederea, abordând orice îngrijorări sau întrebări pe care le poți avea pe parcurs.

Ne concentrăm să facem din experiența fiecărui pacient una pozitivă, ajutându-i să-și atingă conturul corporal dorit

Poți citi mai multe despre liposucție aici.