Ce este și la ce ajută acidul hialuronic?

Produs în mod natural de organism, acidul hialuronic ajută la hidratarea pielii și la lubrifierea articulațiilor.

Acidul hialuronic se deosebește de ceilalți glicozaminoglicani prin faptul că este nesulfatat și se formează în membrana celulară.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, din cauza factorilor externi, cantitatea de acid hialuronic scade.

Cand pielea este expusă la razele UVB, devine inflamată, apar arsuri de la soare, iar în timp celulele din epidermă nu mai produc la fel de mult hialuronan. Acest proces duce la o piele degradată.

Cu misiunea de a menține pielea hidratată, celulele noastre produc acid hialuronic imediat după ce ne expunem la soare. Totuși, odată cu înaintarea în vârsta și din cauza factorilor externi, în special poluarea, cantitatea produsă scade considerabil.

Începând cu vârsta de 25 de ani avem nevoie puțin ajutor pentru a menține un aspect proaspăt al pielii și pentru a stimula producerea colagenului.

Colagenul menține pielea fermă și elastică, iar acidul hialuronic stimulează producerea acestuia.

Acidul hialuronic joacă un rol important în refacerea țesuturilor. 

Spre deosebire de alți acizi care sunt folosiți pentru a curăța tenul, acidul hialuronic nu are proprietăți de ardere, ci de hidratare. După folosire, încă de la început, pielea arată mult mai sănătoasă, plină și urme de deshidratare dispar.

Acidul hialuronic în numere

  • Ridurile apar din cauza lipsei de hidratare, adusă de scăderea volumului de hialuronan. Un om cu greutatea de 70 de kilograme, are în corp aproximativ 15 grame de acid hialuronic. Un sfert din această cantitate este consumată în fiecare zi!
  • Piața produselor cosmetice a trecut printr-o revoluție în momentul în care s-au descoperit proprietățile acidului hialuronic. Acesta reține 70% din greutatea sa în apă!

Nu este cazul să ne facem griji, pielea noastră nu o să fie înecată – hialuronanul are capacitatea de a regla volumul necesar de hidratare, oferind astfel celulelor cantitatea de apă necesară.

  • Acest erou al produselor cosmetice nu acoperă semnele îmbătrânirii, ci le repară. Acidul hialuronic acționează ca un magnet. Atrage apa și astfel pielea rămâne hidratată și elastică. Un singur gram de acid hialuronic are capacitatea de a stoca până la 6 litri de apă!

Dacă în anii ‘90 căutam metode de a ascunde imperfecțiunile, acum ne dorim soluții palpabile, sănătoase și de lungă durată. În funcție de metoda de aplicare, tratamentul cu acid hialuronic își arată rezultatele până la 9 luni.

Produsele chimice au ajuns un fel de bau-bau al frumuseții, iar experții depun eforturi pentru a ne oferi tratamentele blânde de care avem nevoie.

Spre deosebire de produsele folosite separat în funcție de anotimp și în funcție de tipul tenului, acidul hialuronic este bun oricând și pentru oricine. O persoană cu tenul sensibil o să simtă beneficiile tratamentului la fel ca cineva cu pielea normală. Până și tenul gras se simte mai bine după o doză de hidratare în plus. Pielea secretă un exces de sebum dacă a tânjit după hidratare.

Administrarea acidului hialuronic și de ce este mai bine să îl injectăm

Cu toții știm că alimentele nu ne mai oferă valorile nutriționale de care avem nevoie, deoarece soarele arde mai puternic și gradul de poluare a crescut. Corpul nostru are nevoie de suplimente! Dacă ne dorim o piele mai frumoasă și articulații puternice, apelăm la acid hialuronic.

  1. Fiole, creme, elixire și măști

Toate acestea sunt pentru uz extern și le folosim în funcție de nevoile noastre.

  • Măștile sunt salvatoare în cazul în care pielea este extrem de deshidratată. O mască de calitate însumează folosirea unei creme pe bază de hialuronan timp de o săptămână.
  • Crema și elixirul sunt recomandate zilnic, indiferent de tipul tenului.
  • Fiolele conțin cantității concentrate de acid și sunt recomandate ca tratament pe o perioadă determinată.
  1. Injectarea acidului hialuronic

Injectarea acidului hialuronic are cel mai puternic efect. Orice soluție aplicată la nivel cutanat nu o să fie absorbit în totalitate în piele, aceasta având un strat protector. Cremele au un efect temporar, oferind hidratare cât timp sunt utilizate în mod regulat.

Prin injectare, acidul ajunge exact unde trebuie și celulele sunt stimulate să își îndeplinească rolurile.

Injecțiile cu acid hialuronic sunt folosite și în scop medical pentru a completa stratul protector dintre articulații.

Acidul hialuronic nu este periculos. În cazul în care începem să îl folosim, după întrerupere, pielea o sa se comporte normal. Nu creează dependență, fiind cât se poate de natural.