7 tratamente estetice pentru bărbați

Din umilul meu punct de vedere, bărbatul anului 2020 poate fi exact cum își dorește el. De aceea, poate arăta exact cum își dorește el.

Dorești să ai burtică? Îți place de tine așa? Bravo ție, ți-o asumi și bărbatul asumat este plăcut.

Vrei să fii rock? Da, you rock! Pune-ți doar căștile, ca să protejezi urechile care nu-s obișnuite cu chitara electronică.

Dorești să fii fit și să porți părul în coc, să-ți netezești barba moștenită de la daci cu pomada specială de pe bărbierul.ro? Perfect. Îmi place.

Vrei să faci yoga, să fii vegan, să folosești Bio Oil pentru pielea ta fină, să-ți activezi chackrele și să-l asculți pe Sadhguru? So be it!

Poți fi oricum dorești, poți arăta oricum îți place, poți să-ți vopsești părul și să iți tunzi doar vârfurile perfecte, pentru că tu ești o ființă liberă și bine ar fi să iți exprimi libertatea în felul în care arăți.

Dar… și știai că vine, pentru că o femeie a scris articolul ăsta, am 7 tratamente care te vor ajuta să iți câștigi încrederea în tine, pentru că deja știu, nu mai sunt chiar tinerică și tu ai nesiguranțele și punctele tale sensibile, unele dintre ele fiind clar doar fizice.

1. Epilarea progresiv definitivă laser – nu începe să râzi și nu închide! Se adresează și bărbaților în egală măsură.

Ai păr pe spate? Dar pe ceafă?

Dacă pe cel de pe piept îl poți tunde foarte scurt, singur în duș, iată că există zone care nu-ți sunt la îndemână.
Ședințele de epilare laser nu sunt dureroase. Pe o scară de la 1 la 10, 1 fiind cea mai suportabila formă de durere și 10 cea mai dureroasă, epilarea cu laser este undeva la 4.
De exemplu, cu laserul de la Soma Clinic, ai rezultate senzaționale, fară durere, în doar 4 ședințe.
Intensitatea se reglează astfel încât să fie un tratament pe care îl poți suporta.

Și-ți vând un pont – te ajută și dacă ai foliculita, coșuri și alte imperfecțiuni, pentru că netezește pielea.
Ești mai frumos cu pielea netedă și sănătoasă, fără par în zone nedorite.

Cum funcționează?
Lumina laser sau lumina intens pulsata, cu o anumită lungime de undă și o anumită intensitate, pătrunde până la rădăcină firului de păr și produce aici o mică explozie, o arsură controlată, care va duce la dispariția rădăcinilor firelor de păr. Simplu, nu?

Află mai multe despre epilarea definitivă și beneficiile acesteia aici.

2. Tratamentul cearcănelor

Aici există mai multe metode de tratament.

Prima metodă, injectarea de acid hialuronic la nivelul cearcănelor. Știu că ai auzit la tipele cu care ieși, însă tratamentul nu este inventat pentru cearcăne de femeie. A fost inventat pentru cearcăne, punct.
Durează 20 de minute, se folosește o cremă anestezică, o canulă atraumatica, nu pleci cu vânătăi, nu se cunoaște nimic după tratament.
După, te poți întoarce la ce făceai mai devreme, doar să nu faci saună în ziua tratamentului. Sigur ai prieteni care și-au făcut tratamentul, dar nu vor să recunoască.
Vei părea mai tânăr, mai puțin obosit și daca nu spui nimic, nimeni nu vă ști.
Există mai multe tipuri de acid hialuronic și mai mulți producători. Daca vrei să facem o paralelă cu mașinile, atunci eu folosesc doar acid hialuronic vârf de gamă. Cei mai buni și cei mai scumpi. Tehnologia costă, tu știi asta.

A doua metodă este injectarea cu grăsime proprie.
Aici vă fi nevoie de propria ta grăsime, pe care o recoltez de obicei de pe abdomen, din jurul ombilicului. Aceeași grăsime se injectează tot cu o canulă atraumatica, tot cu anestezic local, la nivelul cearcănelor. Este un tratament mai costisitor, poate avea nevoie de o intervenție repetată și nu iți garantez simetria perfectă.
Ramai cu edem și vânătăi pe abdomen, trebuie să iei antibiotic și antiinflamator câteva zile după tratament, dar efectul este senzațional și o să-ți placa.

A treia opțiune este blefaroplastia, intervenție chirurgicala care se adresează bărbaților trecuți de o anumită vârstă, care își doresc un aspect întinerit al ochilor, îndepărtarea excesului de piele de la nivelul pleoapei superiorare și inferioare.
Aici discutăm de anestezie locală pentru pleoapa superioară și de anestezie generală pentru pleoapa inferioară.
Daca dorești să optezi pentru ambele, îți sugerez anestezie generală. Tu dormi și te vei trezi cu pleoapele întinerite!

3. Toxina botulinică

Te-ai speriat? Nu ai de ce.
Botox-ul este cel mai vândut tratament estetic din SUA și vestul Europei. Este rapid, sigur și eficient și după 15 minute și câteva puncte de injectare vei rămâne fară riduri la nivelul frunții, la coada ochilor și între sprâncene.

Eu personal, aleg să tratez fruntea și zona dintre sprâncene, dar la coada ochilor, în cazul bărbaților injectez cantități foarte mici pentru că mie mi se pare mai interesant un bărbat care atunci când zâmbește are câteva riduri fine vizibile. Astfel nu are zâmbet de Joker și îi dă un aer misterios … see Jon Snow.

Botox-ul poate de asemenea să te ajute în privință transpirației. Injectat la nivelul axilei, te ajuta ca pe perioada verii să nu transpiri excesiv, deci nu-ți vei pata tricourile și cămășile. Dacă alegi să faci tratamentul botox smart pentru hipersudoratie, poți să-l faci o data pe an în luna mai. Este activ câteva luni, deci ești acoperit toată vara.

4. Rinoplastia

Rinoplastia este o operație chirurgicală ce redă armonia feței și proporțiile perfecte ale nasului. De asemenea, această intervenție poate corecta problemele de respirație cauzate de defecte ale nasului.

Această procedură este din ce în ce mai solicitată de către pacienți, deoarece aduce o schimbare întregii fizionomii. Daca iți dorești un nas cu un aspect mult mai simetric, trebuie să reții faptul că toată lumea are fața asimetrică mai mult sau mai puțin, iar simetria perfectă nu o poate garanta nimeni. Însă, poți obține o ameliorare semnificativă a aspectului nasului și a simetriei liniilor feței.

Ce poate rezolva intervenția de rinoplastie? Redimensionarea nasului în echilibru cu trăsăturile faciale. Remodelarea nasului și corectarea profilului nazal (care este poate cocoșat sau are anumite deformări). Repararea deviațiilor de sept. Vârful nazal care are dimensiuni mari, este prea căzut sau prea ridicat. Nările mari, late. Asimetria nasului.

Rinoplastia pentru corecția deviației de sept: Intervenția care trebuie făcută, pentru a rezolva problema respirației obstrucționate din cauza deviației de sept, necesită o evaluare mult mai atentă a structurii nazale. Corecția deviației de sept se face prin ajustarea structurii nazale pentru un aliniament cât mai bun. 10 zile porți atelă și ai ochii de boxer. Dar după, nasul tău este perfect aliniat cu restul trăsăturilor și poți să-ți faci un selfie, când ți se cere. Știi tu…

5. Tratamentul acneei

În prezent există mai multe opțiuni pentru tratamentul acneei, de exemplu în clinica noastră tratăm acneea activă și cicatricile post acnee cu ajutorul celei mai performante tehnologii.
Tehnologia BBL (BroadBand Light) de la SCITON LASER este cea mai sigură și eficientă opțiune pentru a trata acneea fară medicamente. Lumina intens pulsata ajunge în straturile profunde ale pielii, unde sterilizează, scade inflamația și pornește un proces de regenerare care va avea ca rezultat o piele nouă, întinerită, sănătoasă, strălucitoare.
Tu poți fi oricum, într-adevăr, dar un ten sănătos este obligatoriu.

6. Otoplastia

Este o intervenție chirurgicală care se poate desfășura și cu anestezie locală și care se adresează urechilor decolate sau așa cum se spune în popor “clăpăuge”. Otoplastia conturează o formă naturală, în timp ce pune în echilibru proporția urechii în acord cu fața. Chiar și corectarea unor defecte mici poate schimba întreagă fizionomie și poate aduce beneficii aspectului fizic, astfel încât pacientului să îi crească stima de sine. Dacă urechile mari sau “clăpăuge” te deranjează pe tine nu ezita să apelezi la această intervenție.

Ce poate trata otoplastia?
1. Urechile foarte mari, condiție numită macrotia
2. Decolarea urechii, pe o parte sau pe ambele părți

10 zile porți bentiță de tenisman, astfel încât urechile să stea cât mai apropiate de cap în procesul de vindecare. Și Federer poartă, nu?

Și-am ajuns la… final sau la început, depinde cum privești.

7. Îngroșarea penisului cu acid hialuronic

Am lăsat acesta procedură ultima în articolul meu, ca să mă asigur că-l citești până la capăt. Știu că noi românii suntem pudici, așadar… I saved the best for the end!

Eu sunt aici în calitate de chirurg și iți spun așa:
Poți obține o îmbunatățire în grosime. Acidul hialuronic este cea mai sigură metodă pentru acest tratament. Are consistență ferm elastică, nu migrează dacă este injectat corect, nu există risc de infecție, iar rezulttaul durează până la câțiva ani. Dacă se resoarbe din substanță, nu trebuie să reiei tratamentul de la capăt, trebuie să mai adaugi o cantitate de câțiva ml.
Studiile recente au arătat că acidul hialuronic are o remanență în țesuturi de până la 5 ani. Ai nevoie de injectări repetate, pentru siguranță și pentru un rezultat foarte bun.

Se efectuează cu anestezie locală, după toaleta antiseptică, bine ar fi că pentru acest tratament să nu ai par în zona inghinală, deci vezi și mai sus epilarea definitivă. Se injectează acidul hialuronic cu o canulă atraumatica. Nu este un tratament dureros. Poți avea contact sexual în aceeași zi.

Pentru acest tratament însă, am să te rog să fii atent ce medic alegi și să fii realist. După 4 tratamente injectabile, poți avea un diametru mai mare cu câțiva cm. Depinde, după cum bine știi de la persoană la persoană, însă eu consider că rezultatele cele mai bune le ai în etape succesive. Se injectează câțiva ml de acid hialuronic special, o dată pe lună.