Liposucție, dietă și sport

În ultima vreme am văzut tot felul de povești și mituri despre liposucție. Am zis să eliminăm așteptările false când vine vorba despre această procedură și să vorbim deschis, în pași, despre ce se întâmplă cu corpul nostru și ce trebuie să facem pentru a avea cele mai bune rezultate în urma unei astfel de intervenție.

Ce este liposucția?

Liposucția este cea mai populară intervenție estetică. Este minim-invazivă și se realizează adesea sub anestezie locală. Procedura durează între 1 și 3 ore, în funcție de cantitatea de grăsime eliminată.

În timpul operației, medicul chirurg va face incizii fine pentru a putea introduce canule conectate la un aspirator. Grăsimea este absorbită prin acele canule. De regulă se pot extrage maxim 10 litri de grăsime. Cantitatea este hotărâtă împreună cu pacientul, în funcție de greutatea acestuia și de istoricul medical.

Această procedură nu se poate efectua în cazul pacienților care suferă de diabet sau boli cardiovasculare.

Înainte de orice operație, se vor efectua o serie de analize pentru a se stabili varianta cea mai eficientă pentru fiecare pacient.

Mit: Liposucția este o procedură chirurgicală adresată persoanelor obeze.

Adevăr: Liposcuția este o procedură chirurgicală adresată persoanelor care au rămas cu un exces de grăsime după ce au încercat diete și au făcut sport.

Poți să ai un stil de viață sănătos, să mănânci fără să faci excese, să mergi la sală și totuși să nu reușești să elimini acea grăsime care se depune fix acolo unde nu vrei.

În cazul persoanelor obeze, dacă se extrag aproximativ 10 litri de grăsime, liposucția nu o să ajute prea mult atâta timp cât nu se ține și o dietă concomitent și un program riguros la sală.

În ce zone ale corpului se poate face liposucție?

  • față
  • gât
  • brațe
  • abdomen
  • coapse
  • gambe

Mit: Dacă fac liposucție o să am un picior mai subțire și unul mai gros.

Adevăr: Părțile corpului nu sunt egale.

După intervenție, pacientul va acorda cu siguranță mai multă atenție simetriei. Un chirurg bun are grijă să elimine depunerile de grăsime în mod egal pe toată suprafața zonei la care se lucrează și acordă sprijin în timpul perioadei de recuperare pentru a ajunge la rezultatul dorit.

La ce să ne așteptăm după liposucție?

Recuperarea totală poate să dureze până la 4 săptămâni. În acest timp corpul își capătă noua formă. Imediat după operație, zonele remodelate se vor umfla și se vor învineți. Este posibil ca acele părți ale corpului să fie și puțin dureroase, însă acest inconvenient se poate ameliora cu ușurință folosind calmante.

În timpul perioadei de recuperare se recomandă folosirea unui pansament compresiv. Acesta va contribui la remodelarea țesutului. Inițial pansamentul se va purta mereu, ulterior, în ultimele două săptămâni, se va pune noaptea. Nu este deloc incomod și se poate ascunde cu ușurință pe sub haine.

Mit: După liposucție pot să mănânc orice.

Adevăr: După liposucție excesele sunt la fel de vizibile ca și înainte. Grăsimea se poate depune inițial pe locurile netratate, iar ulterior chiar la loc pe zona operată.

În concluzie

Liposucția este adresată persoanelor care vor să își remodeleze corpul.

Stilul de viață alert nu ne lasă timp să ne ocupăm de noi și adesea este mai ușor să întreținem rezultatele intervenției, în loc să încercăm toate dietele posibile și programele de fitness.

După intervenție este important să nu facem excese alimentare pentru a ne păstra corpul frumos modelat.