Totul despre reducția mamară

De ce este necesară reducția mamară?

Această procedură se adresează femeilor care au sânii mari, lăsați și grei.

În zilele noastre, când toată lumea caută să își mărească sânii, această operație apare pe buzele unora ca o mare nedumerire. De ce și-ar dori cineva să facă acest pas, în loc să se bucure de ce are? Din păcate, sânii mari aduc dureri cronice de coloană și umeri, îngreunează respirația și împiedică derularea anumitor activități fizice. De exemplu, practicarea unui sport de performanță devine o provocare mult mai mare atunci când natura te-a înzestrat cu o pereche de sâni mari. Să nu mai vorbim despre alegerea unui sutien. Acest lucru este chiar problematic având în vedere că banda sutienului pentru numere mari țintește persoane care au și corpul proporțional, lăsând astfel persoanele slabe care suferă de hipertrofia mamară pe dinafară.

Când ai sânii prea mari, activitățile zilnice pot să devină o povară. Urcatul scărilor sau alergatul aduce după sine dureri mari de spate. Imaginează-ți că ești nevoită să cari până la două kilograme în plus în fiecare zi.

Ce se întâmplă în timpul operației?

Reducția mamară transformă sânii problematici, lăsați și moi în sâni fermi, care au o mărime proporțională cu restul corpului.

Pentru a determina dacă o persoană poate să beneficieze de o astfel de procedură estetică, ca înainte de orice operație, se vor face mai multe analize specifice. Acestea includ analize de sânge, analiza istoricului medical, electrocardiogramă, consult de specialitate pentru anestezie și ecografie de sân. Ecografia este necesară pentru a determina dacă sânul este sănătos.

Operația estetică se va face sub anestezie generală.

Pentru a reduce mărimea țesutului mamar se va face o incizie în jurul areolei și vertical sub aceasta. În funcție de dimensiunea sânilor, este posibil să fie necesară și una orizontală în șanțul submamar.

În urma inciziei, sânul este remodelat în funcție de cum a fost stabilit anterior împreună cu doctorul chirurg. Dacă este necesar, areola va fi repoziționată pentru un aspect estetic plăcut.

Ce trebuie să știi înainte de a face operația de reducere a sânilor?

  • Pacientul trebuie să aibă în vedere că cicatricea o să fie vizibilă. De aceea locul trebuie îngrijit cu atenție pentru a nu lăsa semne prea evidente.
  • Ulterior procedurii de reducție mamară se vor efectua vizite la medic și dacă este necesar, după aproximativ 6 luni se vor face mici retușuri la nivelul pielii.
  • Fiind vorba despre o operație estetică care vizează un om sănătos, operația nu reprezintă riscuri, însă este totuși o procedură invazivă și sfaturile medicului trebuie respectate cu strictețe pentru a evita eventuale neplăceri.
  • Ca urmare a cicatrizării, este posibil ca zona afectată să se simtă amorțită timp de maxim câteva luni.
  • Operația de reducere a sânilor vizează toate segmentele de vârstă, cât timp pacienta este majoră.
  • Se poate alăpta după această intervenție, însă într-adevăr este posibil să apară dificultăți în proporție de aproape 50%.
  • În unele cazuri, nu este necesară o operație, ci o liposucție pentru a îndepărta grăsimea.
  • Reducția mamară scade riscul de a face cancer la sân.

La Soma Clinic vorbim deschis despre toate aspectele unei operații estetice, cu bune și rele, ca să cunoști întreg procesul și să faci o alegere bună pentru tine. Te așteptăm cu drag la o discuție.