Ce operații estetice completează o slăbire masivă

Pierderea în greutate a fost întotdeauna un motiv binemeritat de bucurie după o luptă de luni, poate chiar ani. Efectele imediate ale slăbirii sunt și fizice, și psihice.

Pe de-o parte, ai mai multă energie, percepția asupra corpului tău se îmbunătățește, riscul de apariție a depresiei se micșorează, iar viața socială renaște. În plus, starea de sănătate este vizibil diferită, la fel ca și doza zilnică de energie.

Cele mai rapide metode de scădere masivă și sănătoasă în greutate reprezintă, de fapt, o combinație între dietă, exercițiu fizic și intervenție de micșorare a stomacului. Rezultatele sunt vizibile în câteva luni – unul sau doi ani.

Din păcate, în urma unei scăderi semnificative de greutate rămâne în urmă un exces de piele inestetic și nesănătos. Recunoști ușor pielea flască de pe coapse sau brațe, faldurile din jurul abdomenului, sânii aparent fără conținut, fesele „căzute”.

Pe lângă aspectul inestetic, această piele în exces limitează mobilitatea persoanei care a slăbit și, implicit, întârzie recuperarea psihică de după o astfel de schimbare. Pielea în exces se poate infecta ușor și necesită o igienă specială. Nu puțini sunt cei care privesc acest exces de piele ca pe o „fantomă a trecutului” care stă în calea prezentului.

Cum se poate corecta aspectul fizic după o slăbire masivă?

#1 Intervențiile de remodelare corporală

Intervențiile de remodelare corporală implică eliminarea pielii în exces și întinderea celei rămase. Cele mai comune intervenții de acest gen sunt:

  • Abdominoplastia

Este intervenția responsabilă pentru un abdomen plat, cu pielea așezată pe mușchii remodelați ai zonei.

  • Liftingul brațelor (brahioplastie) 

Reface aspectul tonifiat al pielii de pe brațe. Se poate face pe orice zonă de la axilă până la cot.

  • Liftingul coapselor 

Redă capacitatea de mers rapid și alergat a pacienților și elimină transpirația excesivă.

Intervențiile se pot face concomitent sau pe etape. Deși în urma acestor operații pot rămâne adesea cicatrici, beneficiile lor sunt întotdeauna mai puternice.

Pacienții sunt externați la maxim 48 ore după intervenție. Recuperarea implică purtarea unui pansament elastic, tratament medicamentos și evitarea efortului fizic pentru minim trei săptămâni – o lună.

#2 Mastopexie

Lifting-ul mamar este aproape necesar după o slăbire masivă. Sânii capătă un aspect flasc, gol, transmit senzația de „sâni lăsați”. Astfel, până și sutienul devine dificil de purtat, iar impactul psihic al acestor semne este, de obicei, destul de mare.

Cu ajutorul intervenției, medicii ridică parenchimul glandular, îndepărtează excesul de piele și repoziționează areola. Sânul se va afla din nou pe peretele toracic.

Cel mai adesea, intervențiile sunt însoțite de implanturi care le redau sânilor aspectul dorit. Recuperarea are o perioadă maximă de șase săptămâni.

#3 Vibrolipoaspirația

În urma unei slăbiri masive rămân nu doar pliuri de piele, ci și depozite de grăsime pe spate. Acestea pot fi eliminate prin procedura de vibrolipoaspirație, adică aspirarea grăsimii cu ajutorul unor incizii în axilă.

Incizia de obicei nu lasă cicatrici vizibile, deoarece este ascunsă sub dunga din spate a sutienului, iar pielea se retrage rapid.

#4 Mezoterapie

Scăderea masivă în greutate poate lăsa urme chiar și pe față. Pentru că pielea a fost excesiv de întinsă, iar acum revine la caracteristicile naturale, va trece printr-o etapă uneori vizibilă.

Mezoterapia, adică tratamentul prin injecții cu PRP (propria plasmă cu plachete) folosește celulele pacientului pentru a îmbunătăți aspectul anumitor zone, cum ar fi cearcănele.

Ce urmează după intervenții?

Probabil că ai auzit deja că victoriile mari vin din pași mici și răbdare. În unele cazuri, pacienții rămân sub supraveghere medicală pentru până la 48 de ore și apoi pot relua activități fizice care nu implică foarte mult efort.

Din păcate, timpul de așteptare pentru practicarea sportului este mai mare. Însă, va merita efortul. Deși rezultatele intervențiilor sunt vizibile imediat, te vei putea bucura de ele după o perioadă, timp în care vor țesutul se vindecă.

Durata rezultatelor? Permanentă, la fel ca stilul tău de viață sănătos și optimismul de după slăbit. Felicitări!